1EUR = 4.7340 RON | Bucureşti 30 º

News

Plumb: Absorbţia fondurilor europene pe cadrul financiar 2014-2020 ar putea fi de 9%, la finalul acestui an

Absorbţia fondurilor europene pe cadrul financiar 2014 - 2020 ar putea fi de 9%, la finalul acestui an, a declarat, marţi, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb.

13 iun, 2017 | Agerpres

'La finalul anului, estimarea absorbţiei este de 9%. Cu plăţile directe care s-au făcut de la agricultură, care înseamnă 1,2 - 1,3 miliarde euro, obiectivul nostru este de a transmite declaraţii de cheltuieli de 5,2 miliarde euro, per total programe nerambursabile. În jur de 700 de milioane de euro vor fi transmise imediat după acreditarea autorităţilor de management', a spus Plumb.

În ceea ce priveşte absorbţia pe cadrul financiar 2007 - 2013, Rovana Plumb a precizat că aceasta este de 89,7%, dar până la sfârşitul anului 2019 mai sunt alte sume care sunt în clarificări şi este posibil ca procentajul să depăşească 90%.

Şeful de la Fonduri Europene a participat, marţi, la o conferinţă dedicată împlinirii a 10 ani de Granturi SEE şi norvegiene în România.

Peste 800 de proiecte au fost finalizate în cadrul Granturilor SEE şi norvegiene, în aprilie, în domenii precum sprijinirea afacerilor ecologice, cercetare, justiţie şi afaceri interne, reducerea sărăciei şi incluziune socială, potrivit unui comunicat comun al Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene şi Ambasadei Norvegiei.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO