1EUR = 4.7432 RON | Bucureşti 25 º

News

Plumb: Pe ordinea şedinţei de Guvern avem o ordonanţă care prevede majorarea cu 12% a salariilor personalului nedidactic

Ministrul Muncii Rovana Plumb a declarat luni că pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de marţi se află o ordonanţă prin care se majorează cu 12% salariile personalului nedidactic, scrie Agerpres.

29 iun, 2015 | Agerpres

'Mâine (n.r.- marţi) avem pe ordinea de zi o ordonanţă prin care majorăm, conform acordului cu sectorul de educaţie, cu 12% salariile personalului nedidactic pentru că aşa ne-am angajat. În ce priveşte sectorul de educaţie, mai avem a doua treaptă de majorare cu 5% în septembrie (n.r. pentru personalul didactic). Pentru prima s-a produs la începutul anului o majorare cu 5%', a spus Plumb la postul B1 TV.

Ea a adăugat că noua lege a salarizării pe care Guvernul o promovează prevede că niciun salariu nu va scădea, iar tot ceea ce înseamnă salarii pentru bugetari vor creşte. 

'Încercăm să o finalizăm în octombrie, vom avea discuţii cu partenerii noştri sociali şi vrem să o implementăm de la 1 ianuarie 2016. Implementarea se va face în funcţie de spaţiul fiscal pe care îl vom avea, dar, având în vedere că avem creştere economică, o colectare mai bună, o creştere a investiţiilor, sunt convinsă că vom avea spaţiu fiscal pentru implementarea acestei legi', a menţionat ministrul Muncii.

Potrivit acesteia, prin noul proiect de lege se va ajunge la cinci trepte salariale. 

Ministrul Muncii a menţionat că noul proiect de lege, care are o altă viziune, va conduce la o salarizare echitabilă pentru sectorul bugetar şi va introduce totodată criterii de performanţă în salarizarea bugetarilor.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO