1EUR = 4.8344 RON | Bucureşti 34 º

News

Plumb: Pe ordinea şedinţei de Guvern avem o ordonanţă care prevede majorarea cu 12% a salariilor personalului nedidactic

Ministrul Muncii Rovana Plumb a declarat luni că pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de marţi se află o ordonanţă prin care se majorează cu 12% salariile personalului nedidactic, scrie Agerpres.

29 iun, 2015 | Agerpres

'Mâine (n.r.- marţi) avem pe ordinea de zi o ordonanţă prin care majorăm, conform acordului cu sectorul de educaţie, cu 12% salariile personalului nedidactic pentru că aşa ne-am angajat. În ce priveşte sectorul de educaţie, mai avem a doua treaptă de majorare cu 5% în septembrie (n.r. pentru personalul didactic). Pentru prima s-a produs la începutul anului o majorare cu 5%', a spus Plumb la postul B1 TV.

Ea a adăugat că noua lege a salarizării pe care Guvernul o promovează prevede că niciun salariu nu va scădea, iar tot ceea ce înseamnă salarii pentru bugetari vor creşte. 

'Încercăm să o finalizăm în octombrie, vom avea discuţii cu partenerii noştri sociali şi vrem să o implementăm de la 1 ianuarie 2016. Implementarea se va face în funcţie de spaţiul fiscal pe care îl vom avea, dar, având în vedere că avem creştere economică, o colectare mai bună, o creştere a investiţiilor, sunt convinsă că vom avea spaţiu fiscal pentru implementarea acestei legi', a menţionat ministrul Muncii.

Potrivit acesteia, prin noul proiect de lege se va ajunge la cinci trepte salariale. 

Ministrul Muncii a menţionat că noul proiect de lege, care are o altă viziune, va conduce la o salarizare echitabilă pentru sectorul bugetar şi va introduce totodată criterii de performanţă în salarizarea bugetarilor.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO