PMB: 360 de utilaje acționează în capitală pentru deszăpezire

Un număr de 360 de utilaje acționează sâmbătă pentru deszăpezire în capitală, acestea intervenind în baterie, informează PMB.
Economica.net - sâm, 25 ian. 2014, 16:13
PMB: 360 de utilaje acționează în capitală pentru deszăpezire

Pentru a menține carosabilul practicabil, operatorilor de deszăpezire li s-a solicitat să efectueze schimburile de personal, acolo unde acest lucru este posibil, direct în teren.

Primarul general al Bucureștilor, Sorin Oprescu, care a verificat la fața locului, sâmbătă, modul în care operatorii de deszăpezire acționează, a constatat că se intervine în baterie, atât pe arterele principale, cât și pe cele secundare, însă acțiunea utilajelor este îngreunată de vântul care viscolește zăpadă.

„Din acest motiv îi rog pe șoferii bucureșteni, pe cât posibil, să nu folosească autoturismul personal, astfel încât să reușim să curățăm cât mai bine carosabilul”, a transmis edilul-șef al Capitalei.

Potrivit PMB, în sectorul 1 acționează 70 de utilaje, sectorul 2 — 83 de utilaje, în sectorul 3 — 54 de utilaje, în sectorul 4 — 52 de utilaje, sectorul 5 — 34 de utilaje și în sectorul 6 — 67 de utilaje.

PMB mai anunță că, având în vedere temperaturile scăzute, în acest moment patru bucătării mobile, cu o capacitate de 2.000 litri de ceai și supă, străbat Capitală, oferind asistență persoanelor surprinse de viscol în stații sau pe străzi.

Potrivit sursei citate, au fost intensificate, totodată, eforturile de identificare și adăpostire a persoanelor adulte fără adăpost de pe raza Capitalei. În acest sens, cinci echipe mobile ale DGASMB, alături de echipajele Poliției Locale, au mers în toate punctele cunoscute ca fiind frecventate de oamenii străzii: Gara de Nord, Piața Iancului, Pod Grozăvești, Pasaj Obor, Parc Cișmigiu, Lamotești, Piața Rosetti, Răzoare etc. Unui număr de 56 de persoane care au refuzat adăpostirea le-au fost oferite pături, ceai și hrană caldă, echipele DGASMB monitorizându-le pe perioada codului portocaliu permanent, precizează PMB.

Totodată, în această dimineață, primarul Capitalei a convocat și un comandament de iarnă, solicitând operatorilor de deszăpezire să mențină utilajele în teren și să acționeze cu prioritate pe străzile principale, continuând cu cele laterale, la intrările în unitățile și obiectivele sociale (școli, spitale, instituții publice etc), dar și să acorde atenție sporită pantelor, rampelor și pasajelor.

Sorin Oprescu a cerut și operatorilor manuali să intervină pentru a curăța trotuarele, trecerile de pietoni, stațiile și refugiile RATB, precum și gurile de scurgere, aplicând și material antiderapant acolo unde este necesar.

Primăria Capitalei reamintește că a pus la dispoziția cetățenilor numărul de telefon gratuit — Dispeceratul pentru Situații de Urgență, 0.800.800.868, la care se pot sesiza urgențele 24 de ore din 24.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea celor peste 94.000 de soldaţi în apropierea graniţelor Ucrainei şi în "teritoriile ocupate temporar" ...
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu mai vrea. La ce preț
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu ...
Engie, cel mai mare furnizor pentru persoane fizice din România, este furnizorul de ultimă instanță care a venit cu cel ...
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că măsurile de protecţie sanitară aferente sărbătorilor de iarnă ...