1EUR = 4.7432 RON | Bucureşti 25 º

News

PMB a atribuit contractul pentru refinanţarea emisiunii de obligaţiuni din anul 2015

Contractul de servicii financiare pentru emiterea şi vânzarea de obligaţiuni destinate refinanţării emisiunii de obligaţiuni municipale a fost atribuit Asocierii Banca Comercială Română SA, BRD - Groupe Societe Generale SA şi Raiffeisen Bank SA, a informat Primăria Capitalei printr-un comunicat.

22 mar, 2018 | ECONOMICA.net

'Municipiul Bucureşti a iniţiat la data de 06.02.2018 procedura de achiziţie de servicii financiare în legătură cu emiterea şi vânzarea de obligaţiuni destinate refinanţării împrumuturilor contractate în anii trecuţi, prin emisiunea de obligaţiuni municipale scadentă la data de 4 mai 2018. Valoarea estimată a contractului de servicii a fost de 1.993.750,00 lei, exclusiv TVA. La această procedură de achiziţie au depus oferte doi operatori economici, respectiv Asocierea BT Capital Partners SA şi Banca Transilvania SA şi Asocierea Banca Comercială Română SA, BRD - Groupe Societe Generale SA şi Raiffeisen Bank SA, aceşti ofertanţi având calitatea de intermediari autorizaţi să presteze servicii şi activităţi de investiţii financiare, conform legislaţiei în vigoare privind piaţa de capital', a precizat PMB.

În urma derulării procedurii de achiziţie, contractul de servicii financiare a fost atribuit către ofertantul reprezentat de Asocierea Banca Comercială Română SA, BRD - Groupe Societe Generale SA şi Raiffeisen Bank SA, cu o valoare atribuită de 298.650,00 lei exclusiv TVA.

'Astfel, ofertantul selectat în urma procedurii de achiziţie va presta servicii financiare de intermediere pentru realizarea şi admiterea la tranzacţionare a unei emisiuni de obligaţiuni cu maturitate de 10 ani, în valoare totală de până la 555.000.000 lei, în vederea refinanţării datoriei publice locale provenite din emisiunea de obligaţiuni realizată în anul 2015, cod ISIN ROPMBUDBL012 (conform prevederilor HCGMB nr. 624/19.12.2017) şi servicii de agent de plată', a menţionat aceeaşi sursă.

PMB a reamintit că acest împrumut nu va fi utilizat pentru implementarea unor proiecte de investiţii sau pentru alte cheltuieli ale Municipalităţii, ci are ca unică destinaţie refinanţarea datoriei publice locale provenite din emisiunea de obligaţiuni realizată în anul 2015, scadentă la 4 mai 2018.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO