PMB: Casa de avocatură pentru litigiile privind Cathedral Plaza nu a făcut dublă reprezentare în instanţă

Casa de avocatură ce reprezintă Primăria Capitalei în litigiile privind Cathedral Plaza nu a făcut dublă reprezentare în instanţă, menţionează municipalitatea, în replică la afirmaţia Arhiepiscopiei Romano-Catolice potrivit căreia aceasta a apărat şi interesele dezvoltatorului.
Economica.net - joi, 06 mart. 2014, 16:52
PMB: Casa de avocatură pentru litigiile privind Cathedral Plaza nu a făcut dublă reprezentare în instanţă

‘În ceea ce priveşte casa de avocatură care reprezintă municipalitatea în aceste litigii facem menţiunea că acestea este una dintre casele cu care Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) are încheiate contracte de consultanţă şi reprezentare de mai mult timp. Nu se poate vorbi despre o dublă reprezentare, având în vedere faptul că respectiva casă de avocatură nu a reprezentat în aceeaşi cauză părţi adverse’, se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei.

În altă ordine de idei, PMB aminteşte că a introdus solicitări pentru pentru clarificarea de către instanţă a modalităţii de punere în executare a sentinţei Tribunalului Dâmboviţa nr. 2520/ 2012, având în vedere că imobilul Cathedral Plaza este construit şi pe proprietate privată, nu doar pe domeniul municipalităţii.

‘De asemenea, subliniem că primarul general a emis pe 25 septembrie 2013 dispoziţia nr. 1024 prin care s-a dispus efectuarea unei expertize tehnice în vederea stabilirii modalităţilor de desfiinţare a construcţiei-imobil de birouri Cathedral Plaza, estimarea costurilor şi determinarea impactului asupra clădirilor aflate în vecinătate. Totodată, prin acelaşi act administrativ s-a stabilit cu privire la demararea procedurilor prevăzute de Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, cu modificările şi completările ulterioare, în vederea desfiinţării construcţiei menţionate. În momentul de faţă expertizele se află în faza de elaborare, colectivul de lucru fiind format din profesori universitari şi experţi ai instituţiilor de profil’, relevă sursa citată.

Primăria Capitalei precizează că pe rolul instanţelor judecătoreşti se află înregistrată o cerere prin care SC Millenium Building Developement SRL solicită în contradictoriu cu PMB intrarea în legalitate prin emiterea unei noi autorizaţii de construire.

‘Cathedral Plaza e tot mai aproape de începerea dezmembrării. Sentinţa privind demolarea a rezistat atacului la care a fost supusă de primarul general. Tribunalul Dâmboviţa a respins prin încheierea din 24 ianuarie şi hotărârea nr. 288/2014 două cereri formulate de primarul municipiului Bucureşti, una de suspendare şi alta de anulare a sentinţei civile nr. 2520/2012 pronunţată anterior de acelaşi tribunal prin care a fost dispusă desfiinţarea clădirii ilegale Cathedral Plaza şi aducerea terenului la forma anterioară construirii’, relevă pe de altă parte un comunicat al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti.

Potrivit sursei citate, legătura dintre primărie şi dezvoltator este ‘relevantă’.

‘O mare casă de avocatură care a reprezentat (fără succes, e adevărat) firma Millennium Building Development (MBD) timp de mai mulţi ani (probabil o mai face încă) îl reprezintă acum pe primarul general în încercarea de a salva clădirea ilegală. Forma cererilor acestei case de avocatură în favoarea Primăriei Generale este evident asemănătoare cu cele anterioare în favoarea MBD’, menţionează sursa citată.

 

Te-ar mai putea interesa și
Premierul britanic Boris Johnson a demisionat, anunţă BBC
Premierul britanic Boris Johnson a demisionat, anunţă BBC
Premierul britanic Boris Johnson demisionează, au relatat joi mai multe mijloace de informare în masă, inclusiv BBC, transmite Reuters....
ROBOR creşte semnificativ şi atinge noi recorduri – 7.07.2022
ROBOR creşte semnificativ şi atinge noi recorduri – 7.07.2022
ROBOR creşte semnificativ şi atinge cele mai mari valori din 2010 şi până acum.
Simultec Măgurele va livra simulatoare de zbor Blackhawk S-70i și Bell 412EP pentru o țară din Asia-Pacific
Simultec Măgurele va livra simulatoare de zbor Blackhawk S-70i și Bell 412EP pentru o țară din Asia-Pacific
Simultec Măgurele, filială a producătorului de simulatoare pentru forțele aeriene, terestre și navale, Elbit Systems ...
Polonia va fi „ţinta numărul unu” pentru Belarus, în cazul declanşării unui conflict militar
Polonia va fi „ţinta numărul unu” pentru Belarus, în cazul declanşării unui conflict militar
Belarus va considera Polonia primul său obiectiv militar în cazul în care va fi atacat, iar Minskul va răspunde cu lovituri ...