1EUR = 4.8074 RON | Bucureşti 12 º

News

PMB: Costurile Târgului de Crăciun nu le depăşesc pe cele ale evenimentelor similare din anii trecuţi

Costurile Târgului de Crăciun din 2019 nu le depăşesc pe cele ale evenimentelor similare organizate în anii trecuţi, a informat Primăria Capitalei, după ce USR Bucureşti a susţinut că achiziţiile aflate în derulare ar însuma 5,6 milioane lei, reprezentând cea mai mare sumă prevăzută în acest scop în ultimii patru ani.

18 noi, 2019 | Agerpres

"Costurile Târgului de Crăciun de anul acesta din Bucureşti nu depăşesc costurile evenimentelor similare organizate în anii trecuţi, iar afirmaţia potrivit căreia valoarea estimativă a cheltuielilor pentru organizarea Târgului de Crăciun este 'cea mai mare din istoria Bucureştiului' este complet falsă mai ales că bugetul aprobat pentru Târgul de Crăciun 2019 este mai mic decât cel de anul trecut! Mai mult decât atât, onorariile artiştilor nu sunt publicate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SICAP) nu pentru că 'sunt ţinute la secret', ci pentru că acestea s-au realizat pe baza Legii 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe", se arată într-un comunicat de presă al PMB.

Municipalitatea menţionează că toate costurile evenimentelor organizate cu prilejul sărbătorilor de iarnă vor fi comunicate public, după finalizarea procedurilor de achiziţii publice.

Edilul general, Gabriela Firea, a respins "ferm" afirmaţiile potrivit cărora evenimentul este organizat "la suprapreţ", adăugând că achiziţiile respectă principiile legalităţii, transparenţei şi oportunităţii.

"Observ cu mâhnire că, spre deosebire de toate marile oraşe din România şi din Europa, care îşi promovează, cu mândrie, târgurile de Crăciun în această perioadă, în special pentru potenţialul turistic uriaş pe care îl reprezintă, în Capitala României unele partide politice aleg să îşi facă publicitate aruncând cu noroi în evenimentul organizat de Primăria Capitalei, sub pretextul unor aşa-zise dezvăluiri. Este nedemn să transformi o astfel de manifestare într-o temă politică, având ca scop nu interesele bucureştenilor, ci doar promovarea politică fără scrupule", a spus primarul.

Firea a adăugat că USR încearcă într-un "mod lipsit de scrupule" inducerea ideii că Primăria Capitalei "risipeşte banii pe manifestări culturale, în condiţiile în care 'conductele RADET crapă la tot pasul'".

"În primul rând, o asemenea abordare, prin care orice cheltuieli pentru manifestări culturale sau sportive sunt considerate neavenite în raport cu 'adevăratele priorităţi' denotă o crasă necunoaştere a modului în care este administrat un oraş şi a celui în care este alcătuit bugetul municipal. Nu putem transforma toate cheltuielile care nu sunt pe placul USR în kilometri de conductă a sistemului de termoficare, pentru simplul motiv că, şi dacă ar fi alocaţi toţi banii din bugetul Capitalei pentru înlocuirea conductelor, acest lucru nu s-ar putea face decât etapizat, altfel existând riscul blocării totale a oraşului", a precizat Gabriela Firea.

Ea a menţionat că în 2019, "în ciuda vicisitudinilor legate de subfinanţarea acută" de la bugetul de stat, "nu a tăiat de la domenii precum sănătatea, infrastructura sau termoficarea niciun leu care ar fi putut fi în mod obiectiv" cheltuit anul acesta.

"Au fost relocate doar sumele care nu mai puteau fi cheltuite către alte zone deficitare, cultura nefiind însă printre acestea. Ba mai mult, instituţiile de cultură din subordinea Primăriei Capitalei au beneficiat anul acesta de rectificări bugetare negative, fapt ce a determinat inclusiv renunţarea la anumite proiecte care fuseseră aprobate de Consiliul General la începutul anului", se mai arată în comunicat.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO