1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 20 º

News

PMB doreşte consultanţă pentru strategii de administrare sau restructurare a datoriei publice a Bucureştiului

Primăria Capitalei lansează o licitaţie pentru achiziţia de servicii de consultanţă în vederea dezvoltării unei strategii de administrare şi/sau restructurare a datoriei publice a Municipiului Bucureşti.

18 oct, 2017 | Agerpres

'Municipiul Bucureşti are în derulare în prezent 14 finanţări rambursabile contractate şi/sau garantate. (...) Pentru a asigura posibilitatea realizării obiectivelor de noi investiţii demarate de Primăria Municipiului Bucureşti în anul 2017, pentru implementarea cărora vor trebui alocate fonduri crescute de la bugetul local în următorii ani, se intenţionează fie refinanţarea totală sau parţială a datoriei publice provenite din emisiunea de obligaţiuni în valoare de 555.000.000 lei, scadentă în tranşă unică la data de 4.05.2018, fie contractarea de noi facilităţi de finanţare nerambursabilă', se arată în caietul de sarcini.

Potrivit aceleiaşi surse, în vederea optimizării structurii de finanţări rambursabile existente, Municipiul Bucureşti intenţionează achiziţionarea de servicii de consultanţă pentru dezvoltarea unei strategii de administrare şi/sau restructurare a datoriei publice.

Valoarea estimată a contractului de achiziţie publică este de 128.000 lei, exclusiv TVA.

Serviciile de consultanţă solicitate prevăd: analiza situaţiei finanţărilor rambursabile şi a garanţiilor aflate în portofoliul Municipiului Bucureşti şi analiza comparativă a condiţiilor actuale pe piaţa împrumuturilor municipale şi piaţa titlurilor de valoarea municipale în România; dezvoltarea şi fundamentarea strategiei de administrare şi/sau restructurarea a datoriei publice a Municipiului Bucureşti pe termen mediu şi scurt; soluţii de administrare pe termen scurt a datoriei municipale (anul 2018), cu accent pe emisiunea de obligaţiuni scadentă la data de 4 mai 2018; realizarea procedurii/normei interne de achiziţii publice aferente soluţiei optime de administrare a datoriei publice.

Contractul de servicii de consultanţă va avea o durată de maxim patru luni de la data intrării în vigoare, dar nu mai târziu de 28 februarie 2018.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO