PMB: Stadiul lucrărilor la pasajul de la Piaţa Sudului – 40%. Se impun noi restricţii de trafic

Lucrările la pasajul rutier de la Piaţa Sudului au avansat, realizându-se 40% din proiect, faţă de 20% la începutul lunii ianuarie, fiind necesare noi restricţii de circulaţie în zonă, potrivit unui comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB).
Economica.net - mie, 17 feb. 2016, 15:25
PMB: Stadiul lucrărilor la pasajul de la Piaţa Sudului - 40%. Se impun noi restricţii de trafic

‘Astfel, începând de sâmbătă, 20 februarie, breteaua de circulaţie şi trotuarul aferent de pe Calea Văcăreşti, din dreptul benzinăriei Mol – sens mers spre b-dul C-tin Brâncoveanu – vor fi blocate pentru efectuarea unor lucrări de amenajare a zonei pietonale, pentru montarea stâlpilor comuni pentru iluminat public şi susţinerea reţelei electrice a mijloacelor de transport public. De asemenea, se mai construiesc doi pereţi mulaţi care întregesc linia pereţilor mulaţi pentru rampa de la Calea Văcăreşti şi se construieşte breteaua numărul trei a pasajului rutier’, se arată în comunicat.

Perioada restricţiei de circulaţie pe breteaua de pe şoseaua Văcăreşti este de aproximativ 30 de zile.

Traficul rutier se va desfăşura în continuare pe Calea Văcăreşti pe patru benzi de circulaţie, câte două pe sens, în dreptul intersecţiei de la Piaţa Sudului.

Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, Serviciul Rutier, va suplimenta numărul de echipaje în zonă, pentru măsuri de fluidizare a traficului.

Primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a solicitat constructorului să grăbească finalizarea lucrărilor.

‘Ce nu s-a făcut în doi ani de zile s-a realizat într-o lună şi jumătate. Am impus constructorului un ritm de lucru mai rapid, astfel încât să putem respecta termenul de 30 iunie pentru finalizarea proiectului’, a declarat Sava.

Municipalitatea precizează că s-au realizat pereţii mulaţi în proporţie de 90% pe rampa de intrare dinspre Calea Văcăreşti şi în proporţie de 65% pe rampa de ieşire spre Calea Văcăreşti, precum şi în proporţie de 50% pentru rampa de ieşire şi cea de intrare dinspre strada Niţu Vasile.

Au fost efectuate lucrările la pasajul pietonal nr. 1 în proporţie de aproximativ 50%. ‘Structura de rezistenţă la pasajul pietonal nr. 2 este realizată în proporţie de 50%, iar lucrările la pasajul pietonal nr. 2, în ansamblu, sunt executate 20%; structura de rezistenţă la pasajul pietonal nr. 3 este realizată în proporţie de 80%, iar lucrările la pasajul nr. 3, în ansamblu, sunt executate 60%; s-a realizat structura de rezistenţă completă a trei tronsoane (T1, T2, T3) din rampa pasajului rutier, ieşire calea Văcăreşti şi se lucrează la T4’, precizează PMB.

Totodată, se lucrează la finalizarea lucrărilor de deviere a instalaţiilor de canalizare, de alimentare cu apă potabilă, de distribuţie energie electrică şi distribuţie gaze naturale în zona şantierului şi s-a demontat reţeaua de contact a tramvaiului şi troleibuzului pe anumite sectoare şi parţial calea de rulare.

Potrivit PMB, au mai rămas de executat: finalizarea devierii reţelelor de canalizare, alimentare cu apă potabilă, de distribuţie gaze naturale, fibră optică Netcity, reîntregire reţele RATB, realizarea reţelei noi de semaforizare, respectiv iluminat public, a pereţilor mulaţi şi a pilonilor de sprijin din zona intersecţiei, continuarea demontării şi remontarea liniilor de tramvai şi montarea reţelei de contact, finalizarea dalei de acoperire a pasajului rutier şi pasajelor pietonale, realizarea sistemelor de canalizare pluvială şi de realizare a radierului şi sistemului rutier al pasajului, refacerea sistemului carosabil şi a amenajărilor urbanistice, precum şi finisajele şi lucrările de arhitectură ale pasajului.

Te-ar mai putea interesa și
MSL Logistic își extinde spațiul de depozitare de la CTPark Chitila la peste 8.500 de mp
MSL Logistic își extinde spațiul de depozitare de la CTPark Chitila la peste 8.500 de mp
CTP, cel mai mare proprietar și dezvoltator de spații logistice și industriale din România, a anunțat marți prin intermediul unui comunicat că își continuă parteneriatul pe termen lung cu......
Prefectul Capitalei nu-și dorește să ajungă să ia măsuri de urgență în problema gunoaielor din Sectorul 1. Burduja (PNL) vrea crearea unui grup tehnic de lucru
Prefectul Capitalei nu-și dorește să ajungă să ia măsuri de urgență în problema gunoaielor din Sectorul 1. Burduja ...
Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat, marţi, că nu-şi doreşte să ajungă în situaţia de a trebui să ia măsuri ...
ANCOM a început un nou proces de furnizare de licențe în bandă DECT
ANCOM a început un nou proces de furnizare de licențe în bandă DECT
Furnizorii de reţele şi servicii de comunicaţii electronice interesaţi de instalarea şi exploatarea unor reţele publice ...
Ursula von der Leyen: UE și SUA vor să încheie războiul vamal legat de importurile de oțel și aluminiu până la 1 decembrie
Ursula von der Leyen: UE și SUA vor să încheie războiul vamal legat de importurile de oțel și aluminiu până la 1 ...
Uniunea Europeană şi SUA sunt conştiente că trebuie să găsească o soluţie la disputa tarifelor vamale suplimentare ...