PMB: Traficul de la Piaţa Sudului se reia duminică pe trei benzi pe sens

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) anunţă că de duminică traficul rutier din intersecţia Piaţa Sudului se va desfăşura, din nou, pe trei benzi pe sens, după ce joi circulația a fost oprită aproape în totalitate, anunță Agerpres. 
Economica.net - joi, 15 oct. 2015, 19:39
PMB: Traficul de la Piaţa Sudului se reia duminică pe trei benzi pe sens

Potrivit unui comunicat al PMB, din cauza intensificării lucrărilor la pasajul rutier Piaţa Sudului circulaţia auto a fost blocată cvasitotal joi, fără să existe în prealabil o avertizare publică de ocolire cu indicarea rutelor alternative disponibile.

Primăria Capitalei îi roagă pe cetăţeni să evite pe cât posibil străzile convergente în intersecţia Piaţa Sudului şi să folosească rutele alternative indicate de Poliţia Rutieră a Municipiului Bucureşti.

Rutele alternative ce pot fi utilizate sunt: Splaiul Unirii – Calea Vitan, bdul. Metalurgiei – bdul. Constantin Brâncoveanu – şos. Olteniţei, bdul. Constantin Brâncoveanu – şos. Olteniţei – Calea Şerban Vodă, str. Turnu Măgurele – str. Sergent Ion Iriceanu – şos. Vitan Bârzeşti – Splaiul Unirii.

Proiectul finanţat din fonduri europene nerambursabile, cu o valoare de 127.140.761 de lei, trebuie definitivat cel târziu până pe 31 iunie 2016, conform contractului de finanţare.

În caz contrar, Primăria Municipiului Bucureşti riscă pierderea finanţării europene pentru acest obiectiv de investiţii şi demararea unor litigii comerciale previzibile cu contractorii lucrărilor de execuţie, care ar putea duce la afectarea severă a traficului rutier din zonă pe termen nedeterminat.

În urma comandamentelor ţinute la nivelul Primăriei Capitalei cu factorii implicaţi (constructori şi deţinători de utilităţi) s-a decis reprogramarea graficului de execuţie a lucrărilor, astfel încât traficul rutier să poată reveni la valori permisive.

În prezent, construcţia efectivă a pasajului se desfăşoară în paralel cu relocarea reţelelor de utilităţi. Acesta este motivul pentru care traficul rutier a fost afectat semnificativ.

Compania Apa Nova efectuează lucrările de deviere a canalului colector, Enel Energie SA deviază reţelele de electricitate de medie şi joasă tensiune, iar Telekom relochează reţelele de telecomunicaţii care deservesc întreaga zonă.

PMB precizează şi îi atenţionează pe participanţii la traficul rutier că pe tot parcursul derulării lucrărilor vor exista restricţii de trafic în zonă.

Te-ar mai putea interesa și
Ungaria va da în judecată lanţul austriac de supermarketuri Spar pentru defăimare
Ungaria va da în judecată lanţul austriac de supermarketuri Spar pentru defăimare
Guvernul ungar intenţionează să dea în judecată lanţul austriac de supermarketuri Spar pentru defăimare, a declarat joi şeful de Cabinet al premierului ungar Viktor Orban, Gergely Gulyas,......
OVES Enterprise: investițiile în inovație și în crearea de noi produse ar putea genera o creștere de circa 30% a industriei locale de IT în 2024
OVES Enterprise: investițiile în inovație și în crearea de noi produse ar putea genera o creștere de circa 30% a industriei ...
Blocajul în care se află piața românească de IT, marcată de disponibilizări, de suspendări de proiecte, de contextul ...
Încasările Fiscului au crescut cu 41,8 miliarde lei în primul trimestru
Încasările Fiscului au crescut cu 41,8 miliarde lei în primul trimestru
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a avut încasări de 97,1 miliarde lei în primul trimestru al acestui an, ...
SkyShowtime, parteneriat cu Digi România. Operatorul introduce întregul pachet de servicii SkyShowtime în grila sa de programe
SkyShowtime, parteneriat cu Digi România. Operatorul introduce întregul pachet de servicii SkyShowtime în grila sa de ...
SkyShowtime anunță primul parteneriat în Europa Centrală și de Est cu Digi România, care, începând din 25 aprilie ...