PMB vrea să dea cca. 500.000 de euro pentru consultanţă necesară finanţării proiectului Glina

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) ar putea să plătească aproximativ 500.000 de euro pe servicii de consultanţă financiară în vederea contractării unei finanţări rambursabile externe pentru co-finanţarea proiectului staţiei de epurare de la Glina, potrivit unui anunţ publicat pe e-licitatie.ro.
Economica.net - mar, 26 nov. 2013, 21:13
PMB vrea să dea cca. 500.000 de euro pentru consultanţă necesară finanţării proiectului Glina

Contractul de servicii de consultanţă financiară specializată pentru contractarea unei finanţări rambursabile externe pentru co-finanţarea proiectului „Finalizarea staţiei de epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare şi a canalului colector Dâmboviţa (Caseta de Apă Uzată Dâmboviţa)”, precum şi monitorizarea şi raportarea informaţiilor financiare către instituţiile partenere poate avea forma unei asocieri şi va fi încheiat în urma unui dialog competitiv, se precizează în anunţ.

Potrivit anunţului, pentru finanţarea acestui proiect, este necesar ca Municipiul Bucureşti să atragă resurse financiare „în condiţiile unor costuri optime”.

„Prin prisma costurilor, dar şi a experienţei acumulate în finanţarea unor astfel de proiecte, alegerea contractării unei finanţări externe pare să fie în acest moment cea mai eficientă soluţie. Condiţiile contractării unei finanţări externe rambursabile de la Banca Europeană de Investiţii/Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare sunt mai avantajoase decât cele oferite în acest moment de piaţa financiară românească” se arată în anunţ.

Consultantul financiar va asigura, pe durata derulării acordului cadru, servicii de consultanţă financiară, consultanţă privind analiza economica şi consultanţă în gestiune financiară.

Valoarea estimată a contractului este de 2.195.350 de lei (aproximativ 500.000 de euro) fără TVA, care vor asiguraţi din bugetul local, durata acestuia urmând să fie de patru ani începând de la data atribuirii.

Contractul va fi atribuit firmei care va avea oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare fiind 18 decembrie, ora 11.00.

„Soluţiile financiare prezentate trebuie să permită încadrarea în plafonul maxim de îndatorare, să aibă o eficienţă cât mai mare şi să fie adaptate la nevoile autorităţii contractante”, se mai arată în anunţ.

Licitaţia va fi organizată la sediul Primăriei Capitalei, ofertele urmând să fie deschise în 18 decembrie, la ora 12.00.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Raport Covid-19: 15.410 de cazuri noi din peste 66.000 de teste, 357 de decese şi 1.848 de pacienţi la ATI
Raport Covid-19: 15.410 de cazuri noi din peste 66.000 de teste, 357 de decese şi 1.848 de pacienţi la ATI
Un număr de 15.410 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
Cîţu: Luni seara – marţi venim în Parlament cu lista Guvernului. PNL va negocia şi cu USR
Cîţu: Luni seara – marţi venim în Parlament cu lista Guvernului. PNL va negocia şi cu USR
 Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, vineri, după întâlnirea cu liderul UDMR, Kelemen Hunor, că au început ...
Cum s-a schimbat modul de operare a magazinelor Profi într-un an: Aproximativ un magazin din trei funcționeaază acum în sistem partener
Cum s-a schimbat modul de operare a magazinelor Profi într-un an: Aproximativ un magazin din trei funcționeaază acum în ...
Retailerul Profi Rom Food, operat de fondul de investiții Mid Europa Partners, a ajuns la un număr de 600 de magazine operate ...