PNL îşi stabileşte luni candidatul la Preşedinţie

Delegaţia Permanentă a Partidului Naţional Liberal (PNL) se reuneşte luni pentru a stabili candidatul formaţiunii la alegerile prezidenţiale.
Economica.net - Dum, 20 iul. 2014, 07:30
PNL îşi stabileşte luni candidatul la Preşedinţie

Pe 28 iunie, în cadrul Congresului PNL, Klaus Iohannis şi Crin Antonescu au fost propuşi pentru cursa prezidenţială. Reuniunea trebuia să voteze o rezoluţie cu privire la candidatul PNL la alegerile prezidenţiale, însă Klaus Iohannis a retras acest document iar preşedintele de onoare al liberalilor, Mircea Ionescu-Quintus, a anunţat că Delegaţia Permanentă a partidului va alege candidatul liberalilor la Preşedinţie.

La acea dată, majoritatea organizaţiilor judeţene liberale anunţau că îl susţin pentru cursa prezidenţială pe Klaus Iohannis. De asemenea, mulţi lideri PNL doreau ca fostul preşedinte al partidului, Crin Antonescu, să fie inclus în cercetările sociologice pentru desemnarea candidatului comun PNL-PDL la prezidenţiale.

Recent, fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, afirma că este convins că el este cel mai potrivit candidat al dreptei la funcţia de preşedinte al României.

El a declarat că lupta pentru desemnarea candidatului dreptei la şefia statului este deschisă şi că actualul lider al PNL, Klaus Iohannis, ‘nu a fost nicio zi candidat la preşedinţie’ iar Cătălin Predoiu este ‘un candidat foarte serios’.

Antonescu susţine că va solicita congresului comun PNL-PDL, care se va întruni pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale, să voteze deschis.

Acesta a subliniat că, indiferent cine va fi candidatul dreptei, partidul va trebui să îl susţină pentru a deveni preşedinte al României.

Pe 26 iulie, liberalii se reunesc în congres extraordinar pentru aprobarea statutului partidului care va rezulta din fuziunea PNL-PDL şi aprobarea protocolului politic.

Candidatul comun al PNL-PDL la alegerile prezidenţiale va fi anunţat în 4-5 august, potrivit preşedintelui PDL, Vasile Blaga.

El a precizat că la alegerile prezidenţiale cele două partide vor candida ca o alianţă electorală. 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
După Macron, ministrul francez al Apărării susține la rândul său că Parisul e disponibil să trimită trupe militare în România
După Macron, ministrul francez al Apărării susține la rândul său că Parisul e disponibil să trimită trupe militare ...
Franţa este pregătită să trimită sute de militari în România şi să-şi asume responsabilitatea de a constitui o ...
Cine deține cele mai puternice cinci supercomputere din lume și la ce le folosesc
Cine deține cele mai puternice cinci supercomputere din lume și la ce le folosesc
Un supercomputer este o mașină construită pentru a gestiona miliarde, dacă nu chiar trilioane de calcule simultan. Cu ...
Furtună puternică de zăpadă în Statele Unite. Mii de zboruri au fost anulate
Furtună puternică de zăpadă în Statele Unite. Mii de zboruri au fost anulate
Mii de zboruri au fost anulate sâmbătă în Statele Unite, în aşteptarea unei violente furtuni de iarnă care va afecta, ...