Podul de la Agigea va fi închis două-patru ore în trei zile din săptămână, până la sfârşitul anului

Podul de la Agigea va fi închis total, pentru două-patru ore, în trei zile din săptămână, până la sfârşitul anului, iar după finalizarea lucrărilor restricţia de circulaţie pe pod va fi ridicată de la 3,5 tone, cât este în prezent, la 5 tone, a anunţat, luni, prefectul de Constanţa.
Economica.net - lun, 21 oct. 2013, 15:57
Podul de la Agigea va fi închis două-patru ore în trei zile din săptămână, până la sfârşitul anului

Prefectul judeţului Constanţa, Eugen Bola, a anunţat, într-o conferinţă de presă, că în perioada 23-26 octombrie podul va fi închis noaptea, la intervale de 15 minute, iar în 26 octombrie va fi închis total, timp de patru ore.

„Între 23 şi 26 octombrie, timp de trei nopţi, între orele 23.00 şi 04.45, podul va fi închis la intervale de 15 minute. În 26 octombrie, de la ora 9.00 şi până la ora 13.00 podul se închide total pentru a fi dată jos hobana. Se scoate fasciculul afectat şi se se introduce un fascicul nou. Podul va fi închis, între două şi patru ore, în trei zile din săptămâna, iar una din zile va fi în weekend”, a explicat prefectul judeţului Constanţa.

El a precizat că aceste restricţii vor fi până la sfârşitul anului dacă şi condiţiile meteorologice vor permite efectuarea lucrărilor.

Prefectul a mai spus că în cazul unor urgenţe deosebite maşinile de ambulanţă şi cele de pompieri ar putea trece pe pod chiar şi în intervalul în care este închis, dar că atât Serviciul Judeţean de Ambulanţă, cât şi ISU Dobrogea şi-au organizat astfel efectivele încât au personal şi maşini de intervenţie şi la nord, şi la sud de podul de la Agigea.

Eugen Bola a precizat că dacă lucrările de înlocuire a unor fascicule de la hobanele podului vor fi încheiate până la sfârşitul anului, atunci din ianuarie 2014 restricţia pe podul de la Agigea va fi ridicată pentru autovehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone, urmând ca restricţia să se aplice autovehiculelor cu masa totală mai mare de 5 tone. El a mai afirmat că nu au existat obiecţii ale primarilor din sudul judeţului referitoare la închiderea podului timp de câteva ore, trei zile pe săptămână.

La Prefectura Constanţa a avut loc, luni, o întâlnire a autorităţilor în care s-a discutat despre situaţia podului de la Agigea.

Începând din 1 octombrie, vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone nu au voie să traverseze podul de la Agigea, iar pentru a ajunge în Portul Constanţa şoferii folosesc mai multe rute ocolitoare. Măsura a fost luată din cauza lucrărilor de reabilitare efectuate la podul respectiv.

Te-ar mai putea interesa și
Iohannis: Nu voi avansa recrutarea obligatorie. Trebuie mai multă atractivitate pentru cariera militară
Iohannis: Nu voi avansa recrutarea obligatorie. Trebuie mai multă atractivitate pentru cariera militară
Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, că nu va avansa recrutarea militară obligatorie şi a subliniat că pentru cariera militară ar trebui să se facă mai multă publicitate pozitivă......
Astra TransCarpatic a cumpărat tren nou de la producătorul chinez CRRC Sifang
Astra TransCarpatic a cumpărat tren nou de la producătorul chinez CRRC Sifang
Operatorul de transport feroviar de călători Astra TransCarpatic a achiziționat un tren nou de la compania chineză CRRC ...
Isărescu, despre tezaurul României din Rusia: Avem o creanță validă, eligibilă și total legală asupra Federației Ruse, moștenitoarea vechiului URSS
Isărescu, despre tezaurul României din Rusia: Avem o creanță validă, eligibilă și total legală asupra Federației ...
Declarația guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, se referă strict la tezaurul României transportat în timpul celui de-al ...
Fidelis – Ministerul Finanţelor listează la BVB titluri de stat în sumă de aproape 3,2 miliarde lei, cea mai mare valoare de la lansarea programului
Fidelis – Ministerul Finanţelor listează la BVB titluri de stat în sumă de aproape 3,2 miliarde lei, cea mai mare ...
Ministerul Finanţelor listează la Bursa de Valori Bucureşti titluri de stat Fidelis în sumă de aproape 3,2 miliarde ...