Podul de la Brăila: Constructorul italian reafirmă că se va circula pe pod de la sfârșitul acestui an – Grindeanu

Constructorul italian Astaldi/WeBuild anticipează că până la sfârșitul acestui an se va circula pe mega-podul de la Brăila, conform unui grafic de execuție prezentat luni, cu termene și lucrări până pe 18 decembrie. Prezentarea a avut loc cu ocazia vizitei ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu.
Anemona Andone - lun, 03 oct. 2022, 15:43
Podul de la Brăila: Constructorul italian reafirmă că se va circula pe pod de la sfârșitul acestui an - Grindeanu

„Proiectul constă în cei 23 de kilometri. Pentru decembrie, daca facem un efort comun cu beneficiarul, vom reuși să deschidem de la km 1+130 în sensul giratoriu – nodul rutier de la km 4 – podul suspendat – sensul giratoriu de la km 8 și drumul de descărcare de 4,3 kilometri în așa fel încât să intrăm în DN22D”, a declarat luni reprezentantul WeBuild.

pod braila webuild

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ministrul Transporturilor a afirmat că își dorește ca graficul prezentat luni de constructor să fie pus în practică.

„Reprezentantul constructorului italian a prezentat un nou grafic al lucrărilor cu angajamente publice ferme: pe pod și pe drumurile de acces se va circula de la sfârșitul acestui an, iar, în vara anului viitor, întregul proiect va fi finalizat (varianta spre Jijila și descărcarea în Drumul Expres Galați – Brăila)”, a anunțat șeful Transporturilor după vizita pe șantierul celui complex proiect de infrastructură rutieră al României.

grafic lucrari pod braila

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ministrul a vorbit și despre zvonurile privind prelungirea contractului până în 2025.”Am impresia că vorbim cu oameni cu dublă personalitate. Una e când venim aici și se dau anumite declarații și alta e pe hârtie”, a mai spus Grindeanu.

La rândul său, Cristian Pistol, directorul general al CNAIR, a vorbit despre notificarea ce ar fi fost transmisă de constructor pentru prelungirea lucrărilor până în 2025. „Momentan acela este graficul care ne-a fost înaintat oficial. Rămâne să vedem dacă această propunere (finalizare pod 2022 – n.r.) ne este înaintată tot oficial. Eu cred că – după angajamentul pe care dânșii l-au avut azi în fața ministrului – vor menține acest calendar”, a spus șeful CNAIR.

Întrebat cu privire la respectarea termenului de decembrie 2022 pentru darea în circulație a podului, Pistol a spus că graficul este asumat de antreprenor. „Ține numai de dânșii să se mobilizeze și să poată să-l respecte. Noi dăm tot concursul în ceea ce privește permanența dacă e nevoie. Vom avea reprezentanți aici și noi și inginerul”, a spus directorul general al CNAIR.

Potrivit acestuia, ar exista circa 12 litigii cu asocierea de constructori ai podului, mare parte din acestea fiind câștigate pe fond de CNAIR.

Investiția presupune amenajarea a 23 kilometri, dintre care 17 kilometri sunt pe teritoriul județului Tulcea. Deasupra Dunării este podul suspendat, în lungime 1,9 kilometri.

Licitaţia pentru realizarea Podului suspendat peste Dunăre a fost câştigată de asocierea italo – niponă Astaldi – IHI Infrastructure Systems. Contractul a fost semnat în ianuarie 2018 pentru o valoare de 1,99 miliarde de lei, fără TVA, și cuprinde 12 luni de proiectare, 36 luni de execuție şi o perioadă de garanție a lucrărilor de 120 luni.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...