1EUR = 4.7432 RON | Bucureşti 25 º

News

Pogonaru (AOAR): Creșterea accizelor la carburanți se va simți în nivelul de trai al cetățeanului

Majorarea prețului carburanților, prin creșterea accizelor, va avea, în principal, un impact asupra nivelului de trai al populației și mai puțin asupra inflației, care nu va cunoaște o creștere semnificativă, consideră președintele Asociației Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Florin Pogonaru.

06 noi, 2013 | Agerpres

"Prin creșterea accizelor la carburanți, sigur că efectul ar fi în primul rând asupra nivelului de trai. Nu cred că, într-o societate care în momentul de față are încă probleme de criză, are probleme de capacități de producție nefolosite, deci există niște impulsuri deflaționiste foarte puternice, nu cred că vom vedea o inflație semnificativă, în urma acestei măsuri. Anul viitor va fi un an electoral și asta poate induce și o serie de presiuni inflaționiste, dar nu din cauza creșterii prețului la carburanți. Acela se va traduce, din păcate, în nivelul de trai al cetățeanului român", a declarat, miercuri, Pogonaru, care a participat la o masă rotundă privind Legea insolvenței, organizată de Consiliul Investitorilor Străini, Am Cham și AOAR.

La încheierea discuțiilor cu Misiunea FMI, pe 4 noiembrie, premierul Victor Ponta a anunțat că accizele vor fi indexate în funcție de rata inflației ca măsură de creștere a veniturilor la bugetul de stat. De asemenea, va fi introdusă o acciză de 7 eurocenți pe litrul de carburant iar banii rezultați vor merge în fondul special pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere, pentru marile proiecte de infrastructură rutieră.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO