Pokemon Go, bacalaureatul şi Black Friday, printre cele mai căutate subiecte de români pe Google în 2016

Jocul Pokemon Go, rezultatele la evaluarea naţională sau bacalaureat şi Black Friday au fost printre cele mai importante subiecte pe care românii le-au căutat pe Google, în 2016, potrivit datelor companiei, date miercuri publicităţii.
Economica.net - mie, 14 dec. 2016, 10:22
Pokemon Go, bacalaureatul şi Black Friday, printre cele mai căutate subiecte de români pe Google în 2016

Statistica oficială arată că, pe durata acestui an, utilizatorii români de Internet au căutat pe Google informaţii despre bacalaureat, evaluarea naţională sau Black Friday, dar şi despre Jocurile Olimpice de la Rio sau pescuit.

Potrivit clasamentelor pe categorii, prima poziţie la categoria ‘Cele mai populare căutări’ este ocupată de Euro 2016, urmată de ‘Rezultate bac 2016’, ‘Filme online 2016’, ‘Rezultate evaluare naţională 2016’, ‘Pokemon Go’, ‘iPhone 7’, ‘Calendar ortodox 2016’, ‘Slither.io’, ‘Răspunsuri Pixwords’ şi ‘Donald Trump’.

În privinţa celor mai căutate evenimente ale anului, românii au aflat informaţii pe Google despre: campionatul european de fotbal 2016, bacalaureat, evaluarea naţională, jocurile olimpice de la Rio, Black Friday 2016, admitere liceu, România-Polonia, Brexit, alegeri SUA şi cutremur.

Motorul de căutare Google a fost utilizat de români ca sursă de informare şi la categoria ‘Cum se/cum să…?’, iar pe primul loc s-a clasat: ‘Cum se programează PC să se oprească?’. Pe locurile următoare se află: ‘Cum se face mămăligă pentru momeala la peşti?’, ‘Cum se deplastifiază o hârtie?’, ‘Cum să fac un împrumut la bancă?’, ‘Cum se trasează un teren de fotbal?’, ‘Cum se joacă jocul slither.io?’, ‘Cum se bea cafeaua verde?’, ‘Cum se manifestă hernia de disc?’, ‘Cum se cultivă şofranul?’ şi ‘Cum se face un site?’.

În privinţa informaţiilor despre anumite persoane publice sau lucruri, românii au solicitat ajutorul Google pentru: ‘Cine e Carla’s Dreams?’, ‘Cine este cucuveaua mov?’, ‘Cine e invizibil?’, ‘Cine este autorul tabloului Dejunul pe iarbă?’, ‘Cine este Donald Trump?’, ‘Cine este Nicuşor Dan?’, ‘Cine este preşedintele SUA?’, ‘Cine este noul primar al Constanţei?’, ‘Cine este Mariana Moculescu?’ şi ‘Cine este Dorian Popa?’.

La capitolul reţete, cele mai importante căutări au vizat ‘Reţetă cocovan’, ‘Empanadas reţetă’ şi ‘Reţetă negresă’, în timp ce la categoria ‘Filme’, primele trei poziţii au fost ocupate de ‘Suicide squad’, ‘The Revenant’ şi ‘Deadpool’.

În privinţa tehnologiei, românii au fost interesaţi să caute pe Google informaţii despre: iPhone 7, Samsung Galaxy s7, Samsung J5, iPhone 6S, Huawei P9 Lite, Samsung Galaxy Grand Prime, Huawei P9, Huawei P8 Lite, Note 7 şi Samsung A5.

Căutările anului 2016 sunt realizate pe mai multe categorii, dorind să surprindă trenduri de căutare din România în anul care tocmai se încheie. Listele au fost create utilizând combinat mai multe servicii şi instrumente care oferă o imagine detaliată asupra trendurilor de căutare la nivel global şi regional.

Cea mai mare parte a datelor provin din Google Trends, un serviciu public care prezintă volumul de căutări pe diferite regiuni geografice, perioade de timp şi termeni utilizaţi. De asemenea, sunt utilizate instrumente interne care permit realizarea de analize complexe suplimentare. Mai mult, a fost eliminat spam-ul, căutările de navigare şi cele care se repetă. Listele au fost realizate pe baza accesărilor de pe adrese din România, care au realizat atât căutări pe google.com, dar şi pe domeniul local (google.ro) şi căutările mobile.

Larry Page şi Sergey Brin au fondat Google, în anul 1998. De atunci, compania a crescut la peste 50.000 de angajaţi la nivel global, oferind o gamă largă de produse şi platforme populare, precum Search, Maps, Ads, Gmail, Android, Chrome şi YouTube. În octombrie 2015, Alphabet a devenit compania-mamă a Google.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Furtună puternică de zăpadă în Statele Unite. Mii de zboruri au fost anulate
Furtună puternică de zăpadă în Statele Unite. Mii de zboruri au fost anulate
Mii de zboruri au fost anulate sâmbătă în Statele Unite, în aşteptarea unei violente furtuni de iarnă care va afecta, ...
Ambasada SUA în România caută asistent HR şi tehnician telecomunicaţii pe salarii care încep de la circa 3.000 de lei net lunar
Ambasada SUA în România caută asistent HR şi tehnician telecomunicaţii pe salarii care încep de la circa 3.000 de lei ...
Printre posturile vacante în această perioadă se numără cele de asistent HR şi tehnician telecomunicaţii la Ambasada ...
Rata de incidență COVID-19 din București a depășit 16 la mie. Otopeni e localitatea ilfoveană cu ce mai mare incidență, de 25,67 la mie
Rata de incidență COVID-19 din București a depășit 16 la mie. Otopeni e localitatea ilfoveană cu ce mai mare incidență, ...
Rata de incidenţă COVID-19 calculată la 14 zile este, sâmbătă, în Bucureşti, de 16,07 cazuri la mia de locuitori, ...