1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 34 º

Extern

Polemică în Franţa, pe tema unui proiect de lege referitor la imigraţie

Purtătorul de cuvânt al Guvernului francez a criticat miercuri proiectul de lege referitor la "noua politică de imigrare", prezentat de către Jean-François Copé, liderul mişcării de centru-dreapta UMP, relatează AFP.

24 oct, 2013 | Mediafax

"Jean-François Copé pare să viseze (...) la o Franţă repliată către sine însăşi şi limitată", a declarat acest purtător de cuvânt, Najat Vallaud-Belkacem.

Copé a prezentat marţi în linii mari un proiect de lege, pe care intenţionează să-l depună în timpul apropiat şi care redefineşte "dreptul pământului" (jus soli), referitor la acordarea cetăţeniei franceze, considerând că asftel Franţa va deveni "mai puţin atractivă din punct de vedere social" pentru imigranţi.

Liderul UMP a apreciat că "politica de imigrare trebuie revizuită complet".

În opinia sa, numeroase persoane vor să ajungă în Franţa, deseori ilegal, pentru că acest stat este "cel mai atractiv din Europa, din punct de vedere social pentru imigranţi". De asemenea, el a propus suprimarea ajutorului medical de stat pentru străinii fără permis de şedere.

Copiii imigraţilor ar trebui să nu mai primească cetăţenie franceză în mod automat, aşa cum se întâmplă în prezent, ci "numai dacă o solicită", a propus Copé.

El vrea să reformeze "dreptul pământului", una dintre prevederile fundamentale ale legislaţiei franceze cu privire la naţionalitate.

Marine Le Pen, preşedintele formaţiunii naţionaliste franceze Frontul Naţional (FN), a calificat propunerea lui Copé drept "manevră în scopuri electorale şi politice", apreciind că "el putea să facă (reforme) atunci când partidul său se afla la putere".

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO