Poliţele CASCO aduc pe profit Groupama Asigurări

Groupama Asigurări a încheiat primul semestru al anului în curs cu un profit de 8,8 milioane de lei, după ce avea pierderi de 18,9 milioane de lei după prima jumătatea a anului  trecut, potrivit unui comunicat primit la redacţia ECONOMICA.NET.
Economica.net - mie, 20 aug. 2014, 08:21
Poliţele CASCO aduc pe profit Groupama Asigurări

Groupama Asigurări a încheiat primul semestru al anului în curs cu un rezultat consolidat satisfăcător (…), un profit de 8,8 milioane lei (conform IFRS), faţă de rezultatul de -18,9 milioane lei, din primele șase luni ale anului trecut”, se spune într-un comunicat primit la redacţia ECONOMICA.NET.

Potrivit companiei, rezultatele au fost influenţate cel mai mult de „evoluţia asigurărilor CASCO, unde Groupama și-a consolidat poziţia în piață și este al doilea mare jucător pe această linie de business, în condițiile unei piețe în scădere (- 2% la finalul lunii aprilie 2014). Primele brute subscrise pe acest segment au atins valoarea de 156,7 milioane de lei, ceea ce reprezintă o creștere de +5.6% comparativ cu luna iunie 2013”.

Evoluția primelor brute subscrise pe segmentul de asigurări non viaţă a consemnat un total de 304,1 milioane de lei și reprezintă 94% din totalul primelor brute subscrise. Asigurările de viață au însumat 20 milioane de lei, în creștere cu 5,5%, și reprezintă 6% din totalul primelor brute subscrise.

Exceptând liniile RCA și Asigurările de riscuri financiare, primele brute subscrise au înregistrat o creștere cu +6.2%, datorită transformării cu succes a portofoliului, în linie cu strategia companiei.

Primele brute subscrise în primul semestru al anului 2014 au însumat 324,1 milioane lei, cu 10,8% mai puţin faţă de aceeași perioadă a anului trecut, scădere cauzată aproape exclusiv de reducerea voluntară şi temporară pe segmentul asigurărilor RCA şi de reducerea activităţii pe segmentul riscuri financiare.

Primele brute subscrise de asigurări de viață au crescut cu 5,5%, până la 20 milioane de lei, „în special în cazul asigurărilor de viață cu componentă de protecție, datorită creşterilor înregistrate cu partenerii bancari şi reţeaua proprie de distribuţie”.  

Iimplementarea unui program de eficientizare a cheltuielilor le-a redus cu  17,4% față de finalul lunii iunie a anului 2013, depăşind astfel rezultatul așteptat pentru anul 2014.

„Rezultatele globale pozitive înregistrate în prima jumătate a anului se datorează efortului întregii echipe Groupama Asigurări precum şi al partenerilor- bănci şi brokeri- şi al colaboratorilor noştri. Ne vom concentra eforturile pentru a ne îndeplini obiectivul strategic de a deveni asigurătorul preferat al românilor”, a declarat François Coste, director general al Groupama Asigurări.

Groupama Asigurări este compania cu cel mai mic număr de reclamaţii înregistrate la ASF, dintre cele mai mari cinci de pe piaţă.  

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Un nou focar de gripă aviară a apărut în nordul Italiei
Un nou focar de gripă aviară a apărut în nordul Italiei
Italia a raportat un focar de gripă aviară înalt patogenă H5N8 într-o fermă comercială de curcani pentru îngrăşat, ...
CNSU a actualizat lista statelor și teritoriilor în funcție de riscul epidemiologic. Belgia, Austria și Grecia au intrat în zona roșie
CNSU a actualizat lista statelor și teritoriilor în funcție de riscul epidemiologic. Belgia, Austria și Grecia au intrat ...
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, printr-o hotărâre, actualizarea listei ţărilor în ...
Julius Meinl renunță la celebrul său logo, care este considerat ca fiind rasist
Julius Meinl renunță la celebrul său logo, care este considerat ca fiind rasist
Julius Meinl, celebra companie furnizoare de cafea şi ceai premium cu sediul central în capitala austriacă, a anunţat ...