1EUR = 4.8750 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Olandezii de la Damen se luptă cu turcii de la Med Marine pentru livarea de nave maritime Poliției de Frontieră

Doi candidați se bat pentru contractul de livrare a două nave maritime de patrulare scos la licitație de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF) și estimat la aproape 130 de milioane de lei. Cei doi competitori sunt olandezii de la Damen, cu activități de producție și în România, și turcii de la Med Marine.

06 aug, 2020 | | ECONOMICA.net

Termenul de livrare a celor două nave maritime de patrulare în vederea dotării Poliției de Frontieră este de 24 luni de la semnarea contractului.

"IGPF intenţionează să încheie un contract de achiziţie publică de produse ce presupune furnizarea de nave maritime de patrulare, în vederea suplimentării flotei IGPF, ce va permite desfășurarea misiunilor specifice de supraveghere și securizare a frontierei, în special a celei care este frontiera externă a Uniunii Europene, în vederea combaterii migraţiei ilegale, traficului de persoane şi a altor riscuri cu impact asupra securităţii", se arată în anunțul publicat în platforma de achiziții publice SEAP.

Procedura de achiziție este una de tip dialog competitiv. Prima etapă a acesteia presupune:
- depunerea solicitărilor de participare, perioada de contestație pe documentația de atribuire si perioada de solicitare a eventualelor clarificări din partea operatorilor economici;
- depunerea candidaturilor;
- evaluarea candidaturilor și a documentelor justificative actualizate prin care se demonstrează îndeplinirea tuturor criteriilor de calificare și selecție, în conformitate cu informațiile cuprinse în DUAE;
- selecția candidaților care vor participa la etapa a II-a de dialog competitiv.

A doua etapă a procedurii include dialogul - 30 zile calendaristice.  Dialogul se organizeaza în doua runde succesive. Nu vor fi candidați respinși în urma rundelor de dialog.

- Etapa dialogului cu candidaţii selectaţi se organizeaza în vederea identificării soluţiei/soluţiilor apte să răspundă necesităţilor autorităţii contractante şi pe baza căreia/cărora se vor depune ofertele finale.

- Candidații selectați sunt invitați să participe la a doua etapă a dialogului competitiv și vor depune propunerea tehnică inițială, la adresa și până la data și ora-limită ce va fi stabilită în invitația de participare la etapa a doua, pe baza căreia se va derula dialogul cu aceștia.

A treia etapă a procedurii:
Depunerea ofertelor finale - 15 zile calendaristice; Evaluarea ofertelor depuse: – 30 zile calendaristice; Perioada de depunere a contestațiilor: 10 zile calendaristice; Încheierea contractului – 15 zile calendaristice;

Timpul total estimat al procedurii: 130 zile calendaristice.

Citește și Damen dă afară 870 de angajați ai șantierelor navale din România

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO