1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 13 º

Extern

Poliţia germană confirmă arestarea a doi suspecţi bănuiţi de legături cu teroriştii de la Bruxelles

Poliţia germană a confirmat vineri arestarea a doi suspecţi, unul la Dusseldorf şi celălalt la Giessen, care sunt investigaţi pentru posibile legături cu autorii atentatelor de la Bruxelles, transmite agenţia EFE.

26 mar, 2016 | ECONOMICA.net

Primul este un cetăţean german, prezentat sub identitatea de Samir E., în vârstă de 28 de ani, arestat joi de un comando într-un cartier din Dusseldorf. Celălalt este un marocan de aceeaşi vârstă, el fiind arestat în timpul unui control al poliţiei în gara Giessen.

Săptămânalul Der Spiegel a scris anterior despre cazul lui Samir E, menţionând că în vara anului 2015 el a fost reţinut de autorităţile turce la graniţa cu Siria, împreună cu Ibrahim El Bakraoui, unul dintre presupuşii terorişti kamikaze ce au executat atacul la aeroportul din Bruxelles. Amândoi au fost ulterior expulzaţi în Olanda.

Cât despre suspectul marocan, autorităţile germane au constatat că se afla ilegal în Germania şi avea antecedente penale atât în această ţară cât şi în Italia. În plus, el a pătruns pe teritoriul german sub mai multe identităţi, iar din documentele găsite asupra sa rezultă că a călătorit recent la Bruxelles.

Autorităţile germane analizează în prezent şi datele din telefonul său mobil. Potrivit Der Spiegel, în memoria acestui telefon s-au găsit două mesaje, în primul menţionându-se numele Khalid El Bakraoui, fratele lui Ibrahim şi presupus autor al atacului sinucigaş din staţia de metrou Maelbeck. Al doilea mesaj conţinea cuvântul 'sfârşit', scris în franceză, şi a fost transmis marţi la ora 09:08, cu numai câteva minute înaintea exploziei de la metrou.

Sursa: AGERPRES

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO