1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Extern

Poliţia ungară închide principalul punct de trecere de la frontiera cu Serbia

Poliţia ungară a închis luni după-amiază principalul punct de trecere utilizat de refugiaţi pentru a trece frontiera sârbo-ungară, la Roszke, relatează AFP şi Reuters, preluate de Agerpres.

14 sep, 2015 | Agerpres
(update 14 sep, 2015 21:05) Ungaria şi-a închis spaţiul aerian pe o fâşie de 20 km de-a lungul frontierei cu Serbia
Ungaria şi-a închis spaţiul aerian pe o fâşie de 20 km de-a lungul frontierei cu Serbia, până la o înălţime de 1.350 de metri, a anunţat luni Autoritatea Naţională de Transport, citată de Reuters.

Măsura a intrat în vigoare la miezul nopţii de zece septembrie şi este menită să asigure folosirea în siguranţă a spaţiului aerian de către serviciile de ambulanţă, poliţie şi armată în scopul îndeplinirii sarcinilor care le revin în gestionarea crizei refugiaţilor, a precizat autoritatea într-un comunicat.

Închiderea spaţiului aerian în această zonă de 20 km, care va rămâne valabilă până la noi dispoziţii, nu afectează zborurile internaţionale de pasageri programate, se mai menţionează în comunicatul citat

În jur de 15 poliţişti au blocat calea ferată pe care se deplasau zilnic mii de imigranţi care voiau să intre în Ungaria, în timp ce alţi poliţişti au întins sârmă pentru a împiedica deplasarea.

Pasajul de cale ferată de la Roszke, larg de circa 40 de metri, a fost tranzitat de aproape toţi imigranţii care au venit în Ungaria din Serbia de la instalarea gardului de sârmă ghimpată de-a lungul celor 175 km de la frontiera sârbă.

Ungaria va aplica de marţi o nouă legislaţie menită să protejeze frontiera sa cu Serbia de imigranţi. Potrivit jurnaliştilor AFP de la faţa locului, imigranţii care veneau din Serbia au izbucnit în plâns când au observat că punctul de trecere era închis.

Poliţia ungară a interceptat un număr de 13.162 de refugiaţi ilegali în cursul weekendului, în timp ce luni până la prânz au fost depistate alte 5.353 de persoane.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO