Polonezii de la LOT au lansat zborurile directe Bucureşti-Cracovia, de trei ori pe săptămână

Transportatorul aerian LOT Polish Airlines a lansat noua rută Bucureşti - Cracovia pe care va opera trei zboruri săptămânale, a anunţat marţi Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), într-un comunicat.
Economica.net - mar, 02 apr. 2019, 12:13
Polonezii de la LOT au lansat zborurile directe Bucureşti-Cracovia, de trei ori pe săptămână

Aeronavele vor decola de pe aeroportul Otopeni cu destinaţia Cracovia în zilele de luni, miercuri şi vineri, iar returul va avea loc în zilele de marţi, joi şi sâmbătă. Pentru a opera aceste zboruri, compania poloneză de transport aerian utilizează, în principal, aeronave Bombardier Q400, cu o capacitate de 78 de locuri şi trei clase de călătorie: business, premium economic şi economic.

Primul zbor LOT de la Cracovia la Bucureşti a avut loc pe 1 aprilie, la ora 20:25.

Oferta companiei poloneze se extinde până la sfârşitul lunii octombrie, fără a exclude posibilitatea prelungirii acesteia şi pentru perioada de iarnă.

Potrivit unui comunicat al LOT, în plus faţă de conexiunea recent deschisă spre capitala României, operatorul aerian oferă, de asemenea, de la Aeroportul din Cracovia, zboruri directe la Chicago (trei zboruri pe săptămână), Budapesta (şase zboruri pe săptămână) şi Dubrovnik (de la 25 mai, un zbor pe săptămână), precum şi trei conexiuni interne. LOT oferă 7 zboruri pe zi la Varşovia, unul pe zi la Gdansk, iar de la 25 aprilie, de două ori pe săptămână, avioanele transportatorului vor lega Aeroportul din Cracovia cu aeroportul din Olsztyn-Mazury.

„Suntem mulţumiţi de dezvoltarea transportatorului nostru naţional de la Aeroportul din Cracovia. Bucureştiul este o altă mult aşteptată destinaţie pentru pasageri din oferta de zboruri interesantă şi diversă ale LOT. Sunt sigur că viitoarea noastră cooperare ne va întări poziţia de lider în rândul aeroporturilor regionale europene. De asemenea, acest lucru va permite dezvoltarea consistentă a industriei de turism şi de afaceri din Cracovia şi Voievodatul Malopolska”, a declarat directorul general al Aeroportului din Cracovia, Radosław Wloszek.

Compania aeriană LOT este unul dintre cei mai vechi transportatori din lume, începându-şi activitatea în anul 1929. Tot din aceeaşi perioadă datează şi relaţiile româno-polone în acest domeniu, primul zbor internaţional realizat pe ruta Varşovia-Bucureşti având loc în data de 1 aprilie 1930.

Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, operează în prezent 57 companii aeriene, care transportă pasageri către 128 destinaţii.

LOT a transportat în 2018 un număr record de peste 8,9 milioane de pasageri, cu două milioane mai mult decât în anul precedent. În acest an, transportatorul polonez intenţionează să zboare cu 10 milioane de pasageri. În prezent, LOT utilizează 81 de aeronave moderne în fiecare zi. Transportatorul are deja 111 conexiuni în întreaga lume în oferta sa planificată.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti şi-a început activitatea la data de 5 februarie 2010 şi asigură coordonarea operaţională şi managementul celor două aeroporturi ale Capitalei. CNAB a fost înfiinţată prin fuziunea societăţilor care gestionau aeroporturile bucureştene: Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu.

Te-ar mai putea interesa și
Alro își mai revine: producția de aluminiu a crescut la cel mai înalt nivel din ultimele cinci trimestre
Alro își mai revine: producția de aluminiu a crescut la cel mai înalt nivel din ultimele cinci trimestre
Alro Slatina, cel mai mare producător de aluminiu din Europa de Sud-Est, a prezentat rezultate operaționale în creștere în primul trimestru al acetui an....
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă este afectată de secetă pedologică moderată şi puternică în Moldova, Dobrogea, Oltenia ...
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare a preţurilor
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare ...
Retailerii francezi vor trebui să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere ...
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut ...