1EUR = 4.8286 RON | Bucureşti 17 º

News

Polonia ar putea introduce norme de securitate pentru diferite părţi ale reţelei 5G

Polonia ar putea impune norme de securitate mai stricte pentru elementele centrale ale viitoarei sale reţele 5G decât pentru alte părţi ale sistemului, o decizie care ar oferi operatorilor telecom mai multe opţiuni cu privire la furnizorii de echipamente, a declarat miercuri ministrul polonez al Afacerilor Digitale, Marek Zagorski, transmite Reuters.

18 dec, 2019 | Agerpres

La fel ca şi alte state, Polonia elaborează în prezent reglementări care să garanteze securitatea reţelei de telefonie 5G, după scandalul internaţional provocat de acuzaţiile americane potrivit cărora serviciile chineze de informaţii ar putea să utilizeze echipamentele de telecomunicaţii furnizate de grupul chinez Huawei pentru a spiona alte ţări.

"Securitatea dispozitivelor finale este un lucru diferit de securitatea elementului central al reţelei" a declarat Marek Zagorski, adăugând că diferite părţi ale sistemului ar putea avea diferite cerinţe în materie de securitate. "Cu cât este mai departe de acest element strategic care este centrul reţelei, cu atât cerinţele de securitate vor fi mai relaxate", a adăugat oficialul polonez.

Mai mulţi operatori telecom lucrează în continuare cu Huawei, în pofida presiunilor exercitate de autorităţile americane, subliniind că interzicerea echipamentelor Huawei, cel mai mare producător mondial de echipamente de telecomunicaţii, ar provoca întârzieri în lansarea reţelelor 5G şi creşteri de costuri.

Zagorski a dezvăluit că Polonia a trimis Comisiei Europene o listă cu propuneri destinate să limiteze riscurile, adăugând că un proiect de lege cu privire la aspectele ce ţin de securitatea reţelelor 5G ar urma să fie prezentat în Parlament la începutul anului următor.

În România, la începutul lunii noiembrie, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), Sorin Grindeanu, a anunţat că licitaţia pentru acordarea licenţelor 5G va fi organizată în prima jumătate a anului viitor, dacă se vor respecta unele condiţii, cum ar fi setul de măsuri pe securitatea reţelelor de la Comisia Europeană, transpunerea Memorandumului cu SUA în legislaţia primară şi adoptarea Hotărârii de Guvern pentru preţurile de pornire şi calendarul de achitare a taxelor.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO