1EUR = 4.8421 RON | Bucureşti 21 º

Extern

Polonia critică apelul lui Gorbaciov privind recunoaşterea Crimeii ca regiune a Rusiei

Şeful diplomaţiei poloneze, Grzegorz Schetyna, l-a criticat pe fostul preşedinte al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, pentru apelul acestuia de a recunoaşte Crimeea anexată drept teritoriu rusesc, informează Unian.

04 noi, 2014 | Agerpres

De altfel, potrivit agenţiei poloneze PAP, Schetyna este de părere că acestui comentariu al lui Gorbaciov nu trebuie să i se acorde prea mare importanţă. 'Sunt convins că puţini din Europa împărtăşesc acest punct de vedere (al lui Gorbaciov)', a spus şeful diplomaţiei poloneze.

În opinia lui Grzegorz Schetyna, declaraţia lui Gorbaciov este 'o încercare stângace a unui om de a ajunge în actuala politică rusă, om care nu mai are nimic comun cu această politică'.

La rândul său, Jerzy Buzek, fost premier al Poloniei şi fost preşedinte al Comisiei Europene (CE), şi-a exprimat convingerea că afirmaţiilor lui Gorbaciov nu trebuie să li se acorde prea multă semnificaţie, în condiţiile în care 'majoritatea europenilor sunt de părere că anexarea Crimeii reprezintă o încălcare a drepturilor internaţionale fundamentale'.

Buzek a subliniat că cea mai importantă în această situaţie este poziţia UE, a SUA, a guvernelor ţărilor şi a instituţiilor internaţionale. 'Fără îndoială, Rusia şi-a bătut joc de legislaţia internaţională şi de sistemul de valori în baza cărora se construieşte integrarea în UE şi ONU', a subliniat fostul premier polonez.

Într-un interviu publicat recent în cotidianul italian La Repubblica, fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov a luat apărarea politicii lui Vladimir Putin în contextul conflictului cu Ucraina şi a declarat că trebuie acceptată ideea că peninsula Crimeea a devenit parte a Rusiei.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO