1EUR = 4.8074 RON | Bucureşti 12 º

Extern

Polonia este pregătită să sprijine înarmarea Ucrainei, dar această decizie ar fi ultima opţiune

Polonia este pregătită să ajute Statele Unite în cazul unei decizii a preşedintelui Barack Obama de a livra arme Ucrainei în conflictul contra rebelilor proruşi, dar înarmarea forţelor guvernamentale ucrainene trebuie să fie doar ultima opţiune, potrivit ministrului apărării polonez Tomasz Siemoniak, transmite Financial Times.

10 feb, 2015 | Agerpres

Polonia a fost unul dintre cele mai vigilente state membre ale Uniunii Europene de la apariţia crizei ucrainene şi a cerut măsuri mai dure contra Rusiei, care este acuzată de trimiterea de trupe şi armament greu pentru separatiştii din estul Ucrainei - susţine publicaţia britanică.

''Rusia trebuie să ţină cont că SUA sau Occidentul în general pot lua o decizie de înarmare a Ucrainei şi că asul se află în mâna Occidentului, carte care poate fi folosită în viitor, dacă nu chiar acum. Poziţia Poloniei este aceea că nu trebuie să spunem niciodată că această carte nu va fi jucată'', a declarat Siemoniak pentru Financial Times.

El a subliniat însă că până în prezent SUA ori alţi membri NATO nu au luat vreo decizie privind înarmarea Ucrainei şi a atras atenţia că aceasta nu este singura opţiune în discuţie, apreciind că folosirea sancţiunilor ar fi cel mai eficient mijloc de contracarare a agresiunii Rusiei.

Marţi dimineaţă, ministrul polonez al apărării a declarat pentru postul de radio Jedynka că furnizarea de arme Ucrainei este opţiunea finală, dar una care merită să fie evitată întrucât ar putea duce la escaladarea conflictului dintre armata ucraineană şi separatiştii proruşi.

Pe de altă parte, publicaţia Gazeta Wyborcza l-a citat marţi pe Siemoniak care a afirmat că Polonia nu intenţionează să trimită armament militar greu în Ucraina.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO