1EUR = 4.8286 RON | Bucureşti 17 º

Extern

Polonia: Ewa Kopacz a prezentat demisia formală a guvernului său

Prim-ministrul polonez Ewa Kopacz a prezentat joi demisia formală a guvernului său în cadrul parlamentului, în urma înfrângerii partidului său de centru Platforma civică în faţa conservatorilor din formaţiunea Lege şi Justiţie (PiS) la legislativele din 25 octombrie, relatează AFP, citată de Agerpres. 

12 noi, 2015 | Agerpres

Ea a rostit în faţa noului parlament rezultat în urma scrutinului un scurt discurs foarte combativ, promiţând PiS că nu va trece cu vederea 'nicio minciună' şi că va controla îndeplinirea 'fiecărei promisiuni'.

'Dacă noua putere conduce Polonia de la Vest spre Est, Platforma civică va avea pregătită o foaie de parcurs pentru a o face să revină la normal', a mai spus Ewa Kopacz.

După discurs, ea urma să se deplaseze la Palatul prezidenţial pentru a-i prezenta personal demisia preşedintelui Andrzej Duda, provenit din partidul PiS.

Acesta ar urma să-i încredinţeze gestionarea afacerilor curente în aşteptarea formării unui nou guvern de către candidata PiS la postul de prim-ministru, Beata Szydlo.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO