1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Extern

Polonia nu mai primeşte gaze ruseşti via conducta Yamal din cauza calităţii slabe

Polonia a decis miercuri să nu mai primească livrări de gaze din Rusia via conducta Yamal, din cauza calităţii nesatisfăcătoare a gazelor naturale, care potrivit Rusiei este cauzată de o 'mică problemă tehnică', informează Reuters.

22 iun, 2017 | Agerpres

Compania de stat care gestionează sistemul de gazoducte din Polonia, Gaz-System, a informat că nu va reîncepe să primească gaze naturale ruseşti până la data de 23 iunie, dar a subliniat că această decizie nu va avea niciun impact asupra aprovizionării sau securităţii sistemului domestic de distribuţie.

'Din cauza calităţii slabe a gazelor naturale, Gaz-System nu poate primi livrări de gaze pentru sistemul domestic de tranzit la punctul comun de conectare la conducta Yamal', a informat Gaz-System.

În replică, Gazprom Export, divizia de export a grupului rus Gazprom, a precizat că problema tehnică a apărut la data de 20 iunie iar specialiştii companiei iau toate măsurile necesare pentru a o remedia. 'Specialiştii noştri au luat toate măsurile pentru a garanta că această situaţie nu va afecta capacitatea Gazprom Export de a-şi îndeplini solicitările clienţilor europeni şi securitatea aprovizionării Europei' a informat Gazprom Export într-un comunicat.

Rusia livrează gaze naturale Poloniei şi Germaniei via conducta Yamal-Europe, care are o capacitate anuală de aproximativ 33 miliarde metri cubi. Polonia consumă anual aproximativ 16 miliarde metri cubi de gaze naturale, cea mai mare parte din Rusia, în condiţiile în care grupul polonez PGNiG are un acord de aprovizionare pe termen lung cu Gazprom care expiră în 2022.

România a achiziţionat anul trecut de la Gazprom o cantitate de 1,48 miliarde metri cubi de gaze naturale, în creştere cu 740% comparativ cu 2015, conform datelor prezentate recent de Gazprom.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO