1EUR = 4.8074 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Polonia: PGNiG vrea să achiziţioneze gaze naturale din Israel

PGNiG este interesată de gazele naturale din Israel, în cadrul eforturilor autorităţilor poloneze de a nu mai depinde de livrările de gaze din Rusia, a afirmat Piotr Wozniak, directorul general al companiei energetice poloneze de stat, transmite Reuters.

26 apr, 2019 | Agerpres

Mai mult de jumătate din gazele naturale vândute de PGNiG vin de la grupul rus Gazprom, pe baza unor contracte pe termen lung care expiră în 2022. PGNiG a luat măsuri pentru reducerea dependenţei şi nu intenţionează să extindă acordul. Polonia importă de gaze naturale lichefiate (LNG) din Qatar, SUA şi Norvegia.

"Vrem să fim o companie la răscrucea dintre nord şi sud, şi dintre est şi vest. Avem nevoie să importăm ceva din sud, ceva pe care să ne putem baza. Deci urmărim cu atenţie acele locuri aflate la sud de Polonia şi da, suntem interesaţi de Israel", a afirmat Wozniak pentru Reuters.

Israelul a descoperit rezerve de gaze naturale în zona sa economică exclusivă, iar exploatarea zăcămintelor ar putea modifica harta energetică şi geopolitică a regiunii, consideră analiştii.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO