1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 26 º

Extern

Polonia şi-a reafirmat opoziţia faţă de livrarea navelor franceze Mistral către Rusia

Ministrul polonez al apărării, Tomasz Siemoniak, a reafirmat marţi opoziţia ţării sale faţă de livrarea de către Franţa a două nave Mistral către Rusia, ''ţară ce reprezintă o potenţială ameninţare pentru Europa'', relatează AFP.

18 noi, 2014 | Agerpres

''Ne opunem ca aliatul nostru din NATO şi partener în cadrul UE să vândă o armă atât de sofisticată unei ţări care duce o politică agresivă'', a declarat Siemoniak la Bruxelles, unde a participat la o reuniune a miniştrilor apărării din cadrul UE.

''Aceasta este clar pentru orice cetăţean şi contribuabil polonez care dă atâţia bani pentru apărare (...) şi care nu vrea să afle că (în acest timp) un alt aliat întăreşte o ţară care reprezintă o potenţială ameninţare pentru Europa'', a adăugat ministrul polonez, citat de agenţia PAP.

Siemoniak a recunoscut că, pentru Paris, este vorba de ''o decizie dificilă şi complexă'' şi că Franţa este supusă unei ''presiuni foarte importante'' în acest dosar devenit fierbinte după izbucnirea crizei ucrainene.

Sever criticat de Washington şi de către ceilalţi membri ai NATO, îndeosebi de ţările baltice şi de Polonia, Parisul a amânat până în prezent decizia definitivă privind livrarea sau nu a două nave către Rusia.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO