Polonia sprijină aderarea României la Schengen

Polonia sprijină aderarea României la Schengen, a declarat, luni, mareşalul Senatului polonez, Bogdan Borusewicz, în cadrul întâlnirii cu preşedintele Senatului României, Crin Antonescu.
Economica.net - lun, 28 oct. 2013, 12:41
Polonia sprijină aderarea României la Schengen

‘Sprijinim România în ceea ce priveşte aderarea la Schengen şi avem multe obiective comune’, a spus oficialul polonez.

El a subliniat că relaţiile polono-române sunt foarte bune la toate nivelurile.

‘Cred că vizita dumneavoastră este o dovadă a acestui fapt. Cred că o să impulsioneze contactele noastre la nivelul Parlamentului’, a mai spus Bogdan Borusewicz.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, se află începând de luni până miercuri în vizită oficială în Polonia, unde se întâlneşte cu oficiali polonezi şi va vizita mai multe muzee.

În debutul vizitei oficiale în Polonia, Antonescu a vizitat Muzeul Insurecţiei din Varşovia, un muzeu interactiv care beneficiază de noi tehnici audio-vizuale. În timpul acestei vizite, preşedintele Senatului a putut asculta, printre altele, înregistrări cu ambianţa sonoră din timpul bătăliilor din anii ’40.

Crin Antonescu urmează că se întâlnească luni şi cu mareşalul Seimului polonez, Ewa Kopacz, şi membri ai Ambasadei României. El va susţine la Institutul Polonez de Relaţii Internaţionale o prelegere pe tema colaborării româno-poloneze în cadrul proiectului european şi a relaţiilor transatlantice.

Marţi, preşedintele Senatului urmează să se întâlnească cu profesori şi studenţi ai Universităţii Jagiellone din Cracovia, unde va vorbi despre istorie şi valori comune celor două state. De asemenea, Antonescu va vizita Castelul Wawel şi fostul lagăr de concentrare şi exterminare Auschwitz-Birkenau.

În ultima zi a vizitei în Polonia, miercuri, Antonescu se va întâlni cu preşedintele Poloniei, Bronis³aw Komorowski, şi va vizita muzeul ‘Fryderyk Chopin’.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Parlamentul austriac a votat în favoarea legii care impune tuturor adulților să se vaccineze anti-COVID-19
Parlamentul austriac a votat în favoarea legii care impune tuturor adulților să se vaccineze anti-COVID-19
Parlamentul de la Viena a adoptat joi legea privind obligaţia tuturor adulţilor de a se vaccina împotriva COVID-19, Austria ...
SUA au impus sancțiuni împotriva a patru actuali și foști oficiali ucrainieni, pe care-i acuză că se află în solda Moscovei
SUA au impus sancțiuni împotriva a patru actuali și foști oficiali ucrainieni, pe care-i acuză că se află în solda ...
Statele Unite au impus joi sancţiuni împotriva unor actuali şi foşti oficiali ucraineni pe care îi acuză de implicare ...
Angajații STB refuză să reia activitatea. Este posibil a greva să continue și mâine
Angajații STB refuză să reia activitatea. Este posibil a greva să continue și mâine
Personalul implicat în protestele de joi refuză să îşi reia activitatea, deşi instanţa a dispus suspendarea grevei, ...