Polonia sprijină aderarea României la Schengen

Polonia sprijină aderarea României la Schengen, a declarat, luni, mareşalul Senatului polonez, Bogdan Borusewicz, în cadrul întâlnirii cu preşedintele Senatului României, Crin Antonescu.
Economica.net - lun, 28 oct. 2013, 12:41
Polonia sprijină aderarea României la Schengen

‘Sprijinim România în ceea ce priveşte aderarea la Schengen şi avem multe obiective comune’, a spus oficialul polonez.

El a subliniat că relaţiile polono-române sunt foarte bune la toate nivelurile.

‘Cred că vizita dumneavoastră este o dovadă a acestui fapt. Cred că o să impulsioneze contactele noastre la nivelul Parlamentului’, a mai spus Bogdan Borusewicz.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, se află începând de luni până miercuri în vizită oficială în Polonia, unde se întâlneşte cu oficiali polonezi şi va vizita mai multe muzee.

În debutul vizitei oficiale în Polonia, Antonescu a vizitat Muzeul Insurecţiei din Varşovia, un muzeu interactiv care beneficiază de noi tehnici audio-vizuale. În timpul acestei vizite, preşedintele Senatului a putut asculta, printre altele, înregistrări cu ambianţa sonoră din timpul bătăliilor din anii ’40.

Crin Antonescu urmează că se întâlnească luni şi cu mareşalul Seimului polonez, Ewa Kopacz, şi membri ai Ambasadei României. El va susţine la Institutul Polonez de Relaţii Internaţionale o prelegere pe tema colaborării româno-poloneze în cadrul proiectului european şi a relaţiilor transatlantice.

Marţi, preşedintele Senatului urmează să se întâlnească cu profesori şi studenţi ai Universităţii Jagiellone din Cracovia, unde va vorbi despre istorie şi valori comune celor două state. De asemenea, Antonescu va vizita Castelul Wawel şi fostul lagăr de concentrare şi exterminare Auschwitz-Birkenau.

În ultima zi a vizitei în Polonia, miercuri, Antonescu se va întâlni cu preşedintele Poloniei, Bronis³aw Komorowski, şi va vizita muzeul ‘Fryderyk Chopin’.

Te-ar mai putea interesa și
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Rețeaua de autostrăzi și drumuri expres în exploatare a României a ajuns la peste 1.091 de kilometri, transmite pe pagina proprie ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Amintim că joi a......
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat ...
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...