1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

Extern

Poluarea atmosferică este responsabilă de un deces din zece în întreaga lume - Banca Mondială

Poluarea atmosferică a devenit al patrulea factor de deces prematur în lume. Poluarea mediului înconjurător a ucis 2,9 milioane de oameni în 2013, potrivit unui raport publicat joi de Banca Mondială, citat de AFP, potrivit Agerpres.

08 sep, 2016 | Agerpres

Dacă se adaugă şi efectele poluării în case, mai ales cele legate de utilizarea combustibililor pentru încălzire şi pentru gătit, numărul deceselor se ridică la 5,5 milioane.

Bolile provocate de poluarea aerului (bolile cardiovasculare, cancer de plămân, maladii pulmonare cronice, infecţii respiratorii) sunt prin urmare responsabile de un deces din zece în lume, de şase ori mai mult decât paludismul.

Aproximativ 87% din populaţia planetei este mai puţin sau mai mult expusă acestei poluări. Aceste pierderi de vieţi omeneşti sunt sinonime cu pierderi în termeni de venituri şi obstacole în calea dezvoltării economice, notează BM.

'Prin acest studiu care cifrează costurile economice ale mortalităţii premature legate de acest flagel, sperăm să găsim ecou în rândul factorilor de decizie, pentru a se consacra mai multe resurse menite să amelioreze calitatea aerului', a declarat Laura Tuck, responsabilă a Băncii Mondiale.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO