1EUR = 4.8583 RON | Bucureşti 28 º

Finanţe şi bănci

Ponta: Acciza pe carburanţi rămâne să se aplice de la 1 aprilie. Dacă nu, trebuie să renunţăm la ceva

 Premierul Victor Ponta a anunţat, duminică, într-o emisiune televizată, că acciza pe carburanţi ar rămâne să se aplice de la 1 aprilie, arătând că în caz contrar trebuie să se renunţe la ceva.

12 ian, 2014 | Agerpres

'Cred că rămâne să se aplice de la 1 aprilie pentru că dacă nu se aplică, atunci trebuie să renunţăm la ceva. Trebuie să renunţăm la reducerea CAS-urilor, care sunt pentru toţi angajaţii', a spus Ponta, la Antena 3.

Întrebat dacă se va reduce, totuşi, CAS, premierul a declarat că acest lucru se va face în condiţiile în care va fi introdusă acciza pe carburanţi şi celelalte elemente prevăzute în buget, aşa cum a fost stabilit.

Ulterior, Victor Ponta şi-a nuanţat, însă, poziţia.

'La 1 iulie o să vedem, dacă avem încasări suplimentare din alte taxe, din taxele actuale vorbesc, dintr-o încasare mai bună, din combaterea evaziunii fiscale, din venituri suplimentare pentru că merge economia mai bine decât ne aşteptăm. Dacă avem încasări suplimentare, atunci nu mai trebuie să... pur şi simplu luăm act şi slavă Domnului. Dacă nu avem încasări suplimentare, în iulie, trebuie să spunem: hai să vedem (...) s-au economisit nişte pe bani acolo sau dincolo sau în altă parte, dar asta se poate face doar în iulie', a precizat primul ministru.

Guvernul a decis introducerea unei accize suplimentare de 7 eurocenţi pe fiecare litru de carburant, de la începutul acestui an, pentru a se putea finanţa astfel programul de autostrăzi. Totuşi, după un conflict de amploare cu preşedintele Băsescu, premierul Ponta a fost de acord ca noua taxă să fie amânată cu trei luni.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO