1EUR = 4.7834 RON | Bucureşti 9 º

News

Ponta: Am discutat eu şi premierul inclusiv cu emisari ai lui Dragnea ce ne-au propus funcţii de miniştri; i-am refuzat

Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, a precizat luni că în cadrul negocierilor politice purtate pe tema moţiunii de cenzură, atât el, cât şi premierul au discutat cu reprezentanţi ai UDMR, cu lideri ai PSD, dar şi cu 'emisari' ai liderului social-democraţilor, Liviu Dragnea, care le-ar fi propus lui şi lui Grindeanu fotolii de miniştri într-un viitor Executiv.

19 iun, 2017 | Agerpres

'Am discutat cu liderii UDMR, au avut nişte solicitări la adresa Guvernului, că nu era vorba de Parlament, din punctul nostru de vedere, normale, legitime, care ţin de acte de guvernare, nu de cine ştie ce decizii politice uriaşe. Am discutat cu alţi colegi din PSD, inclusiv am discutat şi cu emisarii domnului Dragnea, pentru că şi domnul Grindeanu şi eu chiar am fi dorit şi dorim în continuare să evităm această situaţie din care, este clar, este lose-lose, pierdem sigur', a declarat Victor Ponta la România Tv.

Secretarul general al Guvernului a explicat că în negocierile purtate nu a fost vorba de 'o chestiune de orgolii, ci de o viziune asupra cum conduce PSD, Guvernul şi ţara în continuare'.

'Aseară au fost câţiva colegi de-ai noştri - care cu siguranţă aveau mandat de la domnul Dragnea - care i-au propus şi domnului Grindeanu şi mie funcţii de miniştri. Şi am zis: dragi prieteni, nu aţi înţeles, noi nu vrem funcţii de miniştri, nu asta e discuţia; discuţia este dacă păstrăm guvernarea pentru PSD sau, prin demisia lui Grindeanu, punem pe masa preşedintelui Iohannis funcţia de prim-ministru. Doi, dacă păstrăm partidul unit sau dacă mergem în continuare pe acest sistem - cum deschide cineva gura, cum cineva are altă opinie, îl dăm afară. La un moment dat o să vă daţi toţi afară, nu mai rămâne nimeni în partid. Şi al treilea lucru la care premierul Grindeanu a ţinut foarte mult şi îl sprijin în acest sens, că are dreptate, a spus: nu doar eu sunt vinovat, dacă Guvernul nu a mers bine, cel care mi-a dat miniştri e la fel de vinovat ca mine şi atunci răspundem amândoi. Nu se poate, când amândoi avem o vină, să răspundă numai unul, nu e corect', a declarat Ponta.

Întrebat, pe de altă parte, dacă printre solicitările UDMR discutate cu el sau Grindeanu se vor regăsi unele în şedinţa de marţi a Executivului, Ponta a negat.

'Nu, nu, nu era nimic atât de urgent, nu', a spus el.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO