1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 36 º

News

Ponta: Am făcut o ofertă conducerii Qatar Airways privind pachetul Aeroportul Otopeni-Tarom

Premierul Victor Ponta a anunţat duminică, la Doha, că în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu CEO-ul de la Qatar Airways a prezentat o ofertă de investiţii referitoare la pachetul Aeroportul Otopeni - compania Tarom, scrie Agerpres.ro. 

03 mai, 2015 | Agerpres

"M-am văzut şi am discutat şi la nivel politic cu CEO-ul de la Qatar Airways, informându-l despre dorinţa noastră de a lista Aeroportul Bucureşti - Otopeni, de a restructura şi a salva TAROM-ul. (...) Bucureştiul e unul dintre aeroporturile din regiune care s-a dezvoltat cel mai mult, dar are nevoie în continuare de investiţii, pentru că deja începe şi îşi atinge limitele de infrastructură. (...) Vreau să procedăm cât mai repede la o listare, care înseamnă capital privat care va rămâne în companie (...) pentru a se extinde aeroportul. Şi, la pachet cu aeroportul, care înseamnă sigur servicii pentru toate companiile care operează zboruri la Bucureşti, căutăm un partener pentru TAROM", a anunţat Ponta într-o conferinţă la Doha.

El a adăugat că, în acest moment, principalul investitor poate fi una dintre companiile din regiunea Golfului, întrucât "companiile europene au propriile lor probleme şi nu sunt dornice să investească în TAROM".

Întrebat dacă se gândeşte la un acţionariat străin minoritar sau majoritar în cazul acestei oferte, Ponta a răspuns: "Rămâne să negociem. Din punctul meu de vedere, orice variantă în care TAROM e salvat este o variantă bună. Majoritar, minoritar, orice... Pentru că, dacă vă uitaţi în jurul nostru, Malev-ul s-a închis, Bulgaria s-a închis, Air Serbia o duce greu (...), deci e perioadă de reaşezare pe piaţa aviatică mondială".

Premierul a anunţat că în zilele următoare va face oferte similare şi companiilor aeriene Emirates şi Etihad, reamintind că a discutat deja pe această temă la Bucureşti cu conducerea Turkish Airlines.

Ponta a spus că din discuţiile cu conducerea Qatar Airways a aflat că în scurt timp vor fi două curse zilnice Bucureşti - Doha.

"Înseamnă că este o piaţă interesantă şi în creştere", a arătat premierul, precizând că data de la care se va introduce o a doua cursă între cele două capitale ţine de negocierile cu Autoritatea Aeronautică Română.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO