1EUR = 4.8721 RON | Bucureşti 4 º

Finanţe şi bănci

Ponta: Am putea reduce taxarea muncii în 2014, dar căutăm măsuri sustenabile pentru 2015

Delegaţia FMI se va întoarce în noiembrie la Bucureşti pentru a discuta pe marginea bugetului pe 2015, dar şi asupra măsurilor necesare pentru a face sustenabilă reducerea taxării muncii, a declarat premierul Victor Ponta, într-un interviu acordat, joi, Bloomberg.

12 iun, 2014 | Agerpres

'Delegaţia se va întoarce în noiembrie pentru lucra împreună pe marginea bugetului pe 2015. Noul buget va fi prezentat de Guvern Parlamentului nu mai devreme de sfârşitul lunii noiembrie pentru că octombrie este o lună electorală şi am învăţat din experienţa mea din opoziţie, dar şi de la guvernare, că să discuţi despre buget în perioadă electorală este câteodată cea mai proastă idee', a spus premierul.

Ponta a adăugat că discuţiile 'la nivel tehnic' cu FMI vor continua şi până la vizita oficială 'pentru a evalua stadiul reformelor structurale' şi pentru păstrarea bugetului în termenii conveniţi.

Citeste si: FMI nu este de acord cu reducerea CAS. Acordul este suspendat 

Prim ministrul a mai precizat că rectificarea bugetară va avea loc în iulie, pe baza unei consultări tehnice.

Întrebat despre posibilitatea reducerii CAS, premierul a explicat că va face public joi seară rezultatul discuţiilor, însă a spus că România îşi permite o asemenea măsură în 2014.

'Este evident că în 2014 ne permitem să avem o reducere a taxării muncii datorită încasărilor mai bune la buget. Dar aceste măsuri trebuie să fie sustenabile pe termen lung, în 2015 şi 2016.(...) În aceşti termeni, nu am identificat încă măsurile care să asigure sustenabilitate. Aceasta este ideea vizitei din noiembrie pentru a ne asigura pentru anul viitor că aceste măsuri sunt sustenabile. Ideea este: Ok, o putem face anul acesta, dar cum o putem păstra pentru anul viitor?', a explicat Ponta.

Şeful executivului a mai spus că acordul cu FMI rămâne în parametri stabiliţi.

Reprezentanţii Guvernului şi delegaţia comună a FMI, Băncii Mondiale şi Comisiei Europene s-au întâlnit joi la Palatul Victoria, pentru o rundă de concluzii ale vizitei de evaluare a acordului preventiv de tip stand-by.

Citeste si: Tănăsescu, BEI: După expirarea acordului cu FMI, România poate sta pe picioarele ei

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO