Ponta: Am putea reduce taxarea muncii în 2014, dar căutăm măsuri sustenabile pentru 2015

Delegaţia FMI se va întoarce în noiembrie la Bucureşti pentru a discuta pe marginea bugetului pe 2015, dar şi asupra măsurilor necesare pentru a face sustenabilă reducerea taxării muncii, a declarat premierul Victor Ponta, într-un interviu acordat, joi, Bloomberg.
Economica.net - joi, 12 iun. 2014, 13:33
Ponta: Am putea reduce taxarea muncii în 2014, dar căutăm măsuri sustenabile pentru 2015

‘Delegaţia se va întoarce în noiembrie pentru lucra împreună pe marginea bugetului pe 2015. Noul buget va fi prezentat de Guvern Parlamentului nu mai devreme de sfârşitul lunii noiembrie pentru că octombrie este o lună electorală şi am învăţat din experienţa mea din opoziţie, dar şi de la guvernare, că să discuţi despre buget în perioadă electorală este câteodată cea mai proastă idee’, a spus premierul.

Ponta a adăugat că discuţiile ‘la nivel tehnic’ cu FMI vor continua şi până la vizita oficială ‘pentru a evalua stadiul reformelor structurale’ şi pentru păstrarea bugetului în termenii conveniţi.

Citeste si: FMI nu este de acord cu reducerea CAS. Acordul este suspendat 

Prim ministrul a mai precizat că rectificarea bugetară va avea loc în iulie, pe baza unei consultări tehnice.

Întrebat despre posibilitatea reducerii CAS, premierul a explicat că va face public joi seară rezultatul discuţiilor, însă a spus că România îşi permite o asemenea măsură în 2014.

‘Este evident că în 2014 ne permitem să avem o reducere a taxării muncii datorită încasărilor mai bune la buget. Dar aceste măsuri trebuie să fie sustenabile pe termen lung, în 2015 şi 2016.(…) În aceşti termeni, nu am identificat încă măsurile care să asigure sustenabilitate. Aceasta este ideea vizitei din noiembrie pentru a ne asigura pentru anul viitor că aceste măsuri sunt sustenabile. Ideea este: Ok, o putem face anul acesta, dar cum o putem păstra pentru anul viitor?’, a explicat Ponta.

Şeful executivului a mai spus că acordul cu FMI rămâne în parametri stabiliţi.

Reprezentanţii Guvernului şi delegaţia comună a FMI, Băncii Mondiale şi Comisiei Europene s-au întâlnit joi la Palatul Victoria, pentru o rundă de concluzii ale vizitei de evaluare a acordului preventiv de tip stand-by.

Citeste si: Tănăsescu, BEI: După expirarea acordului cu FMI, România poate sta pe picioarele ei

Te-ar mai putea interesa și
Premierul polonez Morawiecki susţine că există o neîncredere tot mai mare în Germania
Premierul polonez Morawiecki susţine că există o neîncredere tot mai mare în Germania
 Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki crede că există o neîncredere tot mai mare în Germania din cauza politicii guvernului de la Berlin faţă de Ucraina, relatează joi DPA....
Petrom reiterează că nu va plăti taxa de solidaritate, pentru că nu i se aplică. Grupul OMV plătește taxa doar în Austria
Petrom reiterează că nu va plăti taxa de solidaritate, pentru că nu i se aplică. Grupul OMV plătește taxa doar în ...
OMV Petrom arată în raportul preliminar pentru 2022 că nu se califică la plata taxei de solidaritate impusă de Guvernul ...
Phenianul avertizează cu „cea mai dură reacţie” la acţiunile militare ale SUA în regiune
Phenianul avertizează cu „cea mai dură reacţie” la acţiunile militare ale SUA în regiune
Ministerul de Externe nord-coreean a avertizat joi că Phenianul va răspunde la orice acţiune militară a SUA în regiune ...
Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, crede că aliaţii ar putea trimite Ucrainei avioane de luptă
Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, crede că aliaţii ar putea trimite Ucrainei avioane de luptă
Ţări cum ar fi Statele Unite sau Germania ar putea trimite până la urmă Ucrainei avioane de luptă, este de părere ...