1EUR = 4.8359 RON | Bucureşti 37 º

Finanţe şi bănci

Ponta: Avem bani de pensii şi salarii până la sfârşitul anului, indiferent de ce se întâmplă în regiune

Premierul Victor Ponta a anunţat miercuri la începutul şedinţei de guvern că Executivul s-a împrumutat marţi de pe pieţele internaţionale la o dobândă foarte bună, reuşind astfel să asigure banii necesari pentru salarii şi pensii pentru tot anul 2014.

16 apr, 2014 | Agerpres

'Ieri, România, pentru prima dată după 1989, de pe pieţele financiare internaţionale, pieţe private, s-a împrumutat cu o dobândă de 3,70 pe 10 ani. 3,70 este o dobândă pe care şi instituţiile financiare internaţionale o consideră foarte bună iar din fericire, practic, am încheiat pentru anul 2014 tot necesarul de finanţare externă. (...) Asta înseamnă că avem toţi banii de salarii, de pensii, de funcţionare a instituţiilor, orice s-ar întâmpla în Ucraina, orice s-ar întâmpla în altă parte (...) Este meritul Guvernului actual şi al stabilităţii şi predictibilităţii pe care am reuşit să o transmitem', a afirmat prim-ministrul.

Ponta a apreciat că acest împrumut este o veste bună, în condiţii 'politice extrem de dificile'.

'Din păcate, criza din Ucraina nu merge spre o direcţie de soluţionare, ci dimpotrivă, spre înrăutăţire şi atunci siguranţa resurselor financiar-bugetare ale României e asigurată pentru tot anul 2014, indiferent de crize internaţionale, indiferent de probleme politice interne', a precizat premierul.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO