Ponta: Avem nevoie de predictibilitate şi stabilitate pentru a continua în direcţia economico-financiară bună

România are nevoie de două elemente fundamentale, predictibilitate şi stabilitate, pentru a continua să meargă într-o direcţie economico-financiară bună, a declarat premierul Victor Ponta marţi, la Palatul Victoria, la finalul ceremoniei de semnare a documentului 'Înţelegerea privind constituirea unei platforme de consultare între Guvernul României şi Coaliţia pentru Dezvoltarea României'.
Economica.net - mar, 15 apr. 2014, 15:58
Ponta: Avem nevoie de predictibilitate şi stabilitate pentru a continua în direcţia economico-financiară bună

‘În mod sigur documentul pe care l-am semnat astăzi reprezintă, în primul rând, rezultatul unui început de dialog de care mediul de afaceri şi Guvernul României aveau foarte mare nevoie. Şi mai ales reprezintă o speranţă pentru ceea ce avem de făcut în viitor împreună. Cred că România se află în acest moment, după rezultatele obţinute anul trecut – creştere economică 3,5 %, inflaţie scăzută, deblocarea, în sfârşit, a programelor cu finanţare europeană, încheierea cu succes a unui Acord cu FMI, CE şi BM şi semnarea unui nou Acord – se află într-un moment în care putem să mergem în această direcţie bună sau putem să ne întoarcem la vremurile de criză economică, financiară, de recesiune. Pentru a merge în direcţia bună este nevoie de două elemente fundamentale, predictibilitate şi stabilitate’, a declarat premierul.

Victor Ponta a adăugat că, din acest punct de vedere, în urma dialogului avut, din ce în ce mai constant şi eficient, cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României s-a ajuns să se lucreze astfel încât România să bucure în ceea ce priveşte mediul de afaceri, legislaţie, stabilitate şi predictibilitate.

‘Primele proiecte comune desfăşurate cu reprezentanţii asociaţiilor care fac parte din Coaliţia pentru Dezvoltarea României au fost deja lucruri şi proiecte importante. Am lucrat împreună la ceea ce înseamnă legislaţie pe care Ministerul de Finanţe şi Guvernul trebuie, din ce în ce mai rar, să o adopte în mod intempestiv, fără consultare, fără un studiu de impact (…) la legislaţia care ţine de insolvenţă, la legislaţia care ţine de competitivitate’, a completat premierul.
Ponta a adăugat că un lucru la fel de important în cadrul colaborării dintre Guvern şi mediul de afaceri îl reprezintă pe viitor parteneriatul în domeniul învăţământului dual, profesional.

‘În aşa fel încât primele iniţiative, încă izolate de învăţământ dual, profesional, să devină din ce în ce mai mult pentru România o practică, un sistem care să creeze tineri bine pregătiţi, încă din perioada liceului, pentru meseriile şi pentru domeniile în care este nevoie de expertiza lor’, a subliniat premierul.

Potrivit premierului, dialogul cu mediul de afaceri nu a fost unul uşor având în vedere că reprezentanţii acestuia nu au fost ascultaţi întotdeauna de guvernările trecute pentru că au existat imperative economice sau electorale, dar că în momentul de faţă există un moment propice.

‘Sunt absolut convins că în baza acordului semnat astăzi în perioada imediat următoare va exista un adevărat parteneriat între mediul de afaceri şi Guvern. În aşa fel încât toate măsurile legislative pe care le avem în vedere să fie prezentate, discutate din timp, să se ţină cont de punctul de vedere al mediului de afaceri, să lăsăm un timp rezonabil înainte ca acestea să intre în vigoare, să luptăm împreună împotriva a ceea ce înseamnă birocraţie. (…) Cred că cei care au semnat astăzi acest acord au în spate sute de mii de locuri de muncă, miliarde de euro investite în România, o expertiză despre ce înseamnă o economie de piaţă modernă pe care Guvernul, şi acesta, şi următoarele guverne trebuie să le folosească pentru dezvoltarea societăţii româneşti’, a mai declarat premierul.

Victor Ponta a încheiat spunând că întâlnirea lunară cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României îi devine lui, ca premier, tot mai utilă în luarea deciziilor.
Din partea Guvernului, alături de Victor Ponta, au semnat acordul de colaborare cu Coaliţia pentru Dezvoltarea României ministrul de Finanţe, Ioana Petrescu, ministrul Economiei, Constantin Niţă, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, Florin Nicolae Jianu, ministru delegat pentru IMM-uri. Din partea CDR au semnat acordul cu Executivul Valeriu Nistor, preşedintele Camerei de Comerţ Americană în România, Florin Pogonaru – Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România, Mihai Bogza, preşedinte al Consiliului Investitorilor Străini, şi Mihai Marcu, preşedintele Fundaţiei Romanian Business Leaders.

 

Te-ar mai putea interesa și
Creşte nemulţumirea faţă de supraturism în Spania
Creşte nemulţumirea faţă de supraturism în Spania
Din insulele Baleare şi până în Canare, din Barcelona până la Malaga, manifestaţiile ostile supraturismului se înmulţesc în Spania, a doua mare destinaţie turistică mondială, obligând......
Stellantis, nevoit să schimbe numele modelului Alfa Romeo Milano la doar câteva zile după lansare
Stellantis, nevoit să schimbe numele modelului Alfa Romeo Milano la doar câteva zile după lansare
Contrele dintre șefii grupului Stellantis și autoritățile din Italia au dus la o situație în premieră pe piața auto ...
UNSAR: 7 din 10 români, conştienţi că numărul accidentelor şi despăgubirile plătite în baza RCA influenţează costul poliţelor – studiu
UNSAR: 7 din 10 români, conştienţi că numărul accidentelor şi despăgubirile plătite în baza RCA influenţează costul ...
Aproape 7 din 10 români sunt conştienţi că numărul accidentelor rutiere şi valoarea despăgubirilor plătite în baza ...
MApN: Trei aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Regale Olandeze vor fi aduse la baza de la Borcea
MApN: Trei aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Regale Olandeze vor fi aduse la baza de la Borcea
Încă trei aeronave F-16 Fighting Falcon ale Forţelor Aeriene Regale Olandeze vor fi puse la dispoziţia Centrului european ...