Ponta: Băsescu să numească noul ministru al Transporturilor în interiorul intermatului de 45 de zile

Premierul Victor Ponta a precizat, luni, că preşedintele Traian Băsescu trebuie, conform Constituţiei, să numească noul ministru al Transporturilor în interiorul termenului de 45 de zile, cât este interimatul pe care îl asigură el, arătând că USL va avansa nominalizarea până expiră termenul.
Economica.net - lun, 19 aug. 2013, 18:55
Ponta: Băsescu să numească noul ministru al Transporturilor în interiorul intermatului de 45 de zile

„Sunt convins că, dincolo de jocurile politice, preşedintele îşi exercită atribuţiile constituţional. Nu vreau să cred, chiar dacă am o părere foarte proastă despre domnul Băsescu, nu vreau să cred că va încălca Constituţia, care spune foarte clar că în 45 de zile trebuie să numească. Nu o să ne jucăm cu şapte propuneri pe care le plimbăm între Palatul Victoria şi Cotroceni. Eu cred că aici deja nu mai e joc politic, aici e o chestiune serioasă. Noul ministru practic de luni trebuie să preia probleama CFR Marfă, trebuie să preia POS de Transporturi (…)”, a spus Ponta.

El a precizat că USL va veni cu altă propunere în termenul de 45 de zile.

Întrebat dacă se aşteaptă ca Băsescu să respingă motivat noua nominalizare şi dacă nu crede că era mai bine să fie lăsată candidatura lui Silaghi, pentru ca Băsescu să o respingă în prima instanţă, astfel încât să fie obligat să o accepte pe a doua, Ponta a răspuns: „Astea sunt jocuri politice. Mă aştept la orice de la preşedinte, să facă orice joc, oricât de jos. Noi trebuie să ne comportăm serios şi responsabil. Poziţia domnului Silaghi, care a spus foarte clar că nu doreşte în continuare să fie nominalizat, era normală şi asta e o poziţie serioasă”.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că Ovidiu Silaghi şi-a retras candidatura pentru funcţia de ministru al Transporturilor, el menţionând că, până la expirarea mandatului interimar pe care îl asigură, PNL va face o altă propunere, care va fi prezentată preşedintelui Traian Băsescu.

Premierul Ponta a făcut aceste declaraţii într-o conferinţă de presă susţinută, la sediul USL, alături de vicepremierul liberal Daniel Chiţoiu.

„Am luat act, am vorbit cu domnul Silaghi, aşa cum ştiţi şi-a retras candidatura pentru funcţia de ministru. Urmează ca până la expirarea mandatului meu de ministru interimar, adică, după calculele noastre – luni, 26 – PNL să facă o altă propunere pe care să o înaintez preşedintelui”, a spus Ponta.

„PNL se va reuni până la data menţionată de domnul premier şi BPN va nominaliza altă persoană”, a spus la rândul său Chiţoiu.

Chiţoiu a precizat că speră ca BPN al PNL să fie convocat până duminică sau luni pentru a se pronunţa asupra unei alte nominalizări la Ministerul Transporturilor.

Chiţoiu a adăugat că sunt mai multe propuneri din PNL pentru funcţia respectivă, fiind vorba de persoane care au mai îndeplinit funcţii administrative sau parlamentari.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Bucureștiului: UMB începe marți lucrările pe lotul 2 Corbeanca – Afumați UPDATE
Autostrada Bucureștiului: UMB începe marți lucrările pe lotul 2 Corbeanca – Afumați UPDATE
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunțat vineri că pe Lotul 2 din nordul Autostrăzii de Centură a Capitalei (A0) începe etapa de execuție săptămâna viitoare. Contractul pentru......
România, cea mai puternică scădere a producţiei industriale din UE, în luna iunie
România, cea mai puternică scădere a producţiei industriale din UE, în luna iunie
Producţia industrială a înregistrat o creştere peste aşteptări, atât în zona euro cât şi în Uniunea Europeană, ...
Preţul benzinei a scăzut în medie cu 58 de bani faţă de finele lunii iunie, iar al motorinei cu 56 de bani – Consiliul Concurenţei
Preţul benzinei a scăzut în medie cu 58 de bani faţă de finele lunii iunie, iar al motorinei cu 56 de bani – Consiliul ...
Preţurile carburanţilor practicate de marile lanţuri de benzinării au scăzut comparativ cu finele lunii iunie, cu 58 ...
Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav ar putea deveni operațional din iunie 2023 – ROMATSA
Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav ar putea deveni operațional din iunie 2023 – ROMATSA
Aeroportul Internațional Brașov - Ghimbav ar putea deveni operațional din iunie 2023, a anunțat vineri directorul general ...