Ponta: BPN a reconfirmat în unanimitate decizia de excludere a lui Geoană din PSD

Biroul Permanent Naţional al PSD a reconfirmat, luni, în unanimitate, decizia luată săptămâna trecută de BPN în ceea ce-l priveşte pe Mircea Geoană, a anunţat preşedintele PSD Victor Ponta. Liderul social-democrat a mai anunţat şi faptul că în data de 22 noiembrie va avea loc Comitetul Executiv.
Economica.net - lun, 14 nov. 2011, 13:49

Liderul social-democrat Victor Ponta a precizat că în şedinţa BPN de luni a fost reconfirmat votul dat săptămâna trecută în cazul Geoană şi l-a acuzat pe senator de faptul că nu şi-a făcut datoria faţă de partid şi s-a folosit de funcţia de la Senat în interes personal, fapt ce a adus grave prejudicii de imagine partidului.

Ponta a spus că reconfirmarea deciziei de a-l înlocui pe Geoană de la preşedinţia Senatului, precum şi votul unanim ca recomandarea de excludere a acestuia din PSD să fie supusă dezbaterii Comitetului Executiv, arată că PSD s-a desprins de trecut. „În acest moment, în PSD nu mai decid nici Vîntu, nici Guşă, nici UNPR”, a adăugat liderul PSD.

Ponta l-a criticat pe Geoană pentru atitudinea de duminică de la sediul PSD unde a avut loc şedinţa Comisiei de Integritate, când „s-a victimizat”, şi i-a reproşat preşedintelui Senatului că „nu a reuşit nici acum să accepte înfrângerea de la alegerile prezidenţiale din 2009 şi pe cea de la congres din 2010”.

Preşedintele PSD a mai precizat că şefia Senatului a fost câştigată prin votul senatorilor PSD şi că alături de cei din USL vor încerca să recâştige şefia Camerei Superioare a Parlamentului.

„Dacă mai are un pic de respect pentru partidul care i-a oferit atât de multe, Geoană ar trebui sa ne sprijine şi să nu mai deturneze agenda publică de la problemele reale ale Românie, precum bugetul de stat”, spune Ponta.

Ponta a mai afirmat că USL are ca obiectiv răsturnarea regimului Băsescu-Boc, iar funcţia de conducere a Senatului poate fi utilă celor de la putere pentru a asigura un scut pentru Băsescu în cazul unei cereri de suspendare.

Înaintea şedinei de luni a BPN, preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, aprecia, răspunzând unei întrebări, că Mircea Geoană ar trebui să rămână şi în partid şi la Senat.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...