1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 6 º

News

Ponta: Bugetul pe 2014 nu prevede majorări de salarii pentru primari

Proiectul de buget pentru anul viitor nu prevede majorări de salarii pentru primari, dar o astfel de măsură poate fi introdusă în Parlament, în timpul dezbaterilor asupra bugetului, prin realocări de fonduri, a declarat premierul Victor Ponta.

13 noi, 2013 | Mediafax

"Am fost informat şi astăzi, la grupurile parlamentare, despre această solicitare. În dezbaterile parlamentare, dacă există anumite amendamente care acoperă ambele părţi, adică nu doar să pui nişte bani, ci şi să arăţi de unde îi iei, evident că Parlamentul este cel care decide, inclusiv pentru alte alocări. Bani suplimentari nu se pot găsi în timpul dezbaterilor parlamentare, dar realocarea este un drept suveran al Parlamentului, iar Guvernul face doar propuneri şi, eventual, după aceea, îşi spune punctul de vedere", a spus Ponta.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, la "Atelierele Viitorului" organizate de PSD că primarii vor beneficia de salarii mai mari şi de schimbarea sistemului de calculare a acestora în funcţie de numărul de locuitori ai localităţilor, fiind luat în calcul şi un spor pentru fonduri europene.

Dragnea a afirmat atunci că măsurile privind salarizarea primarilor sunt cuprinse în proiectul care va modifica Legea administraţiei locale.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO