Ponta, către deputaţii PSD: Depunerea moţiunii de cenzură – declanşarea unui război atomic PSD-PSD

Deputatul Victor Ponta, secretar general al Guvernului, a declarat că le-a transmis duminică deputaţilor social-democraţi că depunerea moţiunii de cenzură reprezintă declanşarea unui război atomic între PSD şi PSD, şi a cerut un dialog pentru evitarea situaţiei, scrie Agerpres. 
Economica.net - Dum, 18 iun. 2017, 13:17
Ponta, către deputaţii PSD: Depunerea moţiunii de cenzură - declanşarea unui război atomic PSD-PSD

Ponta a mai spus că, dacă nu va trece moţiunea de cenzură, premierul Sorin Grindeanu va veni joi să discute cu conducerea PSD şi conducerea ALDE pentru formarea Guvernului Grindeanu 2.

„Am vorbit în interiorul grupului din care fac parte şi din care, sincer, aş vrea să fac parte şi în continuare. Decizia nu-mi aparţine doar mie şi mulţumesc domnului lider de grup, Marcel Ciolacu, care mi-a dat cuvântul. Am transmis colegilor mei un punct de vedere al meu, ca deputat PSD, fost preşedinte, fost prim-ministru, dar un punct de vedere pe care îl împărtăşeşte şi premierul Grindeanu, şi anume: depunerea efectivă a moţiunii de cenzură reprezintă declanşarea unui război atomic între PSD şi PSD, din care, cu siguranţă, în orice variantă, va pierde PSD şi cu siguranţă în orice variantă va câştiga preşedintele Iohannis. Mai este timp, până la depunerea moţiunii, ca doar PSD să aibă de câştigat, printr-un dialog normal între premierul Grindeanu şi conducerea PSD”, a afirmat Ponta, la ieşirea de la grupul parlamentar.

El a susţinut că nu va fi întrunit numărul necesar de voturi pentru ca moţiunea de cenzură să treacă şi că Sorin Grindeanu va avea joi consultări cu PSD şi ALDE pentru formarea Guvernului Grindeanu 2.

„Am vrut să spun, în numele premierului, că dacă moţiunea de cenzură nu va întruni numărul necesar de voturi – şi eu asta cred şi mă pricep la voturi în Parlament -, joi domnul Grindeanu va veni să discute cu conducerea PSD şi conducerea ALDE cum se formează Guvernul Grindeanu 2. Asta este foarte clar, nu vă luaţi după trăsnăile alea cu conspiraţiile şi cu binoamele. Eu vă spun lucruri serioase, şi nu propagandă şi vă spun un punct de vedere al premierului pe care îl va exprima şi domnia sa. Dacă moţiunea de cenzură nu trece, asta se întâmplă”, a susţinut Ponta.

El a mai precizat că, dacă moţiunea trece, singurul care are dreptul de a desemna un nou prim-ministru nu este PSD sau Parlamentul, ci preşedintele Iohannis.

„În cele două situaţii în care domnul Iohannis a avut de desemnat un prim-ministru, în noiembrie 2015, nu a ascultat solicitarea PSD şi l-a numit pe domnul Cioloş, în decembrie 2016, nu a ascultat solicitarea PSD de a o numi pe doamna Sevil Shaidehh, deci preşedintele nu este cumva un om docil, în slujba PSD, care pune pe cine vrea. Din acest punct de vedere, există dorinţă de dialog pentru bine guvernării, pentru binele PSD, pentru binele României din partea domnului Grindeanu şi a echipei sale. Dacă din partea aceasta există raţiune, care să fie mai importantă decât orgoliile, putem să salvăm şi România şi PSD”, a subliniat Victor Ponta.

Ponta a susţinut că niciun deputat PSD nu este fericit cu această situaţie. „Îi cunosc din 2004, niciunul nu este fericit că am ajuns să ne facem de râs, că am ajuns să ne omorâm noi între noi. Dacă există raţiune şi dorinţă de dialog, putem să evităm această situaţie, din partea domnului Grindeanu există, de aceea am venit eu, personal, să transmit acest lucru, dacă există şi din partea conducerii PSD, totul se termină cu bine”, a adăugat acesta.

Ponta a mai spus că s-a întâlnit cu Liviu Dragnea pe coridor şi i-a transmis şi acestuia punctul de vedere. „Nu ştiu care este reacţia, vă va spune domnia sa. Nu cred că mi-a dat un răspuns”, a adăugat Ponta.

Deputatul Victor Ponta a venit duminică la Grupul PSD, afirmând că vrea să-şi spună punctul de vedere în faţa parlamentarilor social-democraţi.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...