Ponta: Cereţi bonurile fiscale! Cu cât aveţi mai multe, cu atât aveţi mai multe şanse la loterie

Premierul Victor Ponta îi îndeamnă pe români să ceară şi să păstreze bonurile fiscale, amintind, sâmbătă seara, pe Facebook, că luni, 13 aprilie, are loc prima extragere la loteria bonurilor fiscale.
Economica.net - sâm, 04 apr. 2015, 18:08
Ponta: Cereţi bonurile fiscale! Cu cât aveţi mai multe, cu atât aveţi mai multe şanse la loterie

‘Cereţi şi păstraţi bonurile fiscale! Cu cât aveţi mai multe, cu atât aveţi mai multe şanse la loterie! Bonurile fiscale emise în perioada 2 februarie – 28 martie 2015 vor participa la prima extragere organizată de Loteria Română în data de 13 aprilie, care are alocat un fond de premiere de 1 milion de lei’, a scris Ponta, pe pagina sa de Facebook.

El îşi încheie postarea făcând trimitere la pagina de internet a Ministerului Finanţelor Publice, care a anunţat, vineri, într-un comunicat de presă, că a fost lansat, în dezbatere publică, proiectul de Ordin al ministrului Finanţelor Publice pentru aprobarea Instrucţiunilor de punere în aplicare a Ordonanţei Guvernului nr.10/2015 pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale, a Regulamentului de organizare şi desfăşurare a extragerilor, a modelului şi conţinutului cererii de revendicare a premiilor, precum şi pentru instituirea Comisiei pentru supravegherea efectuării extragerilor Loteriei bonurilor fiscale.

Potrivit comunicatului Ministerului Finanţelor Publice, bonurile fiscale emise în perioada 2 februarie – 28 martie 2015 vor participa la extragerea excepţională organizată de Loteria Româna în data de 13 aprilie, care are alocat un fond de premiere de un milion de lei.

Conform proiectului de ordin al ministrului Finanţelor Publice, pentru aprobarea instrucţiunilor şi regulamentului de organizare, loteria bonurilor fiscale constă în extragerea aleatorie de numere, respectiv un număr cuprins în intervalul dintre 1 şi 999 inclusiv, reprezentând valoarea totală a bonului fiscal fără subdiviziunile leului, inclusiv taxa pe valoarea adăugată. Numărul reprezentând valoarea totală a bonului fiscal rezultă în urma extragerii succesive a trei serii de cifre, cuprinse între 0 şi 9. De asemenea, se extrage câte un număr pentru luna şi ziua în care a fost emis bonul.

‘Rezultatul extragerilor se consemnează într-un proces-verbal care se postează pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice şi al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală pentru o perioadă de minimum 30 de zile’, se mai arată în comunicatul citat.

Ulterior extragerii, se împarte fondul de premiere la numărul total al bonurilor fiscale câştigătoare revendicate în termen.

În cazul în care nu există câştigători, fondul de premiere se reportează pentru extragerea următoare, se mai precizează în comunicat.

Revendicarea premiilor se face, în 30 de zile de la extragere, prin depunerea bonului fiscal câştigător (ulterior extragerii), în original, la orice unitate teritorială a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, alături de copia actului de identitate sau a paşaportului titularului bonului şi de o cerere conform modelului care va fi aprobat prin ordinul mai sus menţionat, se mai arată în comunicat.

În cazul în care premiul nu se revendică în termenul menţionat, se pierde acest drept.

‘Plata câştigurilor se face de către Ministerul Finanţelor Publice, în termen de 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare a premiilor, după verificarea autenticităţii şi realităţii bonurilor fiscale depuse pentru revendicarea premiilor, de către organele competente ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală’, se mai arată în comunicat.

Prin Ordonanţa Guvernului nr.10/2015 a fost reglementată organizarea Loteriei bonurilor fiscale, în scopul diminuării evaziunii fiscale prin cointeresarea, implicarea şi responsabilizarea cetăţenilor în fiscalizarea veniturilor realizate de comercianţi din vânzarea bunurilor şi prestarea serviciilor direct către populaţie.

Te-ar mai putea interesa și
Promateris a realizat o cifră de afaceri de 42,7 milioane de lei în primele trei luni din 2022, în creștere cu 22%
Promateris a realizat o cifră de afaceri de 42,7 milioane de lei în primele trei luni din 2022, în creștere cu 22%
Producătorul român de ambalaje biodegtadabile și compostabile Promateris a caportat luni pentru primul trimestru din an o cifră de afaceri consolidată de 42,7 milioane de lei, în creștere cu......
Update: Macron a desemnat-o pe Elisabeth Borne să-i ia locul. Premierul francez Jean Castex a demisionat
Update: Macron a desemnat-o pe Elisabeth Borne să-i ia locul. Premierul francez Jean Castex a demisionat
Preşedintele francez Emmanuel Macron a ales-o luni pe Elisabeth Borne, actualul ministru al muncii, drept viitorul său ...
Rompetrol, pierdere și pe rafinare și pe distribuție. Compania a fost afectată de prețurile mari ale petrolului, costurile cu utilitățile și de atacurile cibernetice
Rompetrol, pierdere și pe rafinare și pe distribuție. Compania a fost afectată de prețurile mari ale petrolului, costurile ...
Rompetrol Rafinare a înregistrat în primele trei luni ale anului, o pierdere netă de 132 de milioane de dolari, în contextul ...
Armata ucraineană a câștigat controlul asupra unei porțiuni de frontiera cu Rusia, în regiunea Harkov
Armata ucraineană a câștigat controlul asupra unei porțiuni de frontiera cu Rusia, în regiunea Harkov
Forţele ucrainene au respins trupele ruse şi au recâştigat controlul asupra unei porţiuni din frontiera cu Rusia, în ...