1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 34 º

News

Ponta: Creşterea salariului mediu poate fi contracarată prin relaxarea prevăzută de noul Cod fiscal

Premierul Victor Ponta a afirmat, vineri, pe contul său de Faceebok, că mărirea salariului mediu, aşa cum indică datele publicate de Institutul Naţional de Statistică, reprezintă o veste bună pentru angajaţi, dar îngrijorătoare pe termen lung pentru firme şi a susţinut că soluţia de politică publică de contracarare este relaxarea prevăzută de noul Cod fiscal, potrivit Agerpres.

07 aug, 2015 | ECONOMICA.net

'Ştirea este foarte bună pentru angajaţii din România pentru că văd în buzunarul lor rezultatele bune - plus 8% salariu cu inflaţie 0 şi scăderea preţurilor la alimente cu cca. 10% (din scăderea TVA ). Ştirea este însă îngrijorătoare pe termen lung pentru companii şi firme. Creşterea salariilor se simte în preţul final şi deci în competitivitate. Singura soluţie de politică publică de contracarare este relaxarea fiscală prevăzută de Codul fiscal!! Economie nu Politică - acum aţi înţeles stimaţi penelişti/pedelişti! Sau mai trebuie să facem o consultare ca să vă daţi seama ce aţi votat în unanimitate în urmă cu două luni???' a scris premierul, pe Facebook.

Câştigul salarial mediu nominal net a fost de 1.818 lei în iunie, în creştere faţă de luna precedentă cu 12 lei (+0,7%), arată datele publicate joi de Institutului Naţional de Statistică (INS). Comparativ cu luna iunie a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 7,8%.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO