1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 12 º

Finanţe şi bănci

Ponta: Cu excepţia reducerii CAS, anul acesta nu vor mai fi alte măsuri de relaxare fiscală

Premierul Victor Ponta a declarat luni, într-un interviu acordat AGERPRES, că anul acesta nu vor mai fi luate şi alte măsuri de relaxare fiscală, cu excepţia reducerii CAS, dar că pentru anul viitor este programată o indexare a pensiilor cu o medie de 4,5% şi creşteri salariale pentru anumite categorii 'unde decalajele sunt foarte mari'.

16 iun, 2014 | Agerpres

'Categoric, anul acesta nu mai poţi să iei alte măsuri. Ar fi nerealist să spui că poţi să le faci pe toate o dată. Până la urmă, ca orice om care ajunge acasă şi zice anul acesta îmi iau şi maşină, îmi schimb şi mobila, plec şi în vacanţă. Nu se pot face toate deodată. Le-am luat rând pe rând. Şi anul acesta este anul reducerii CAS, anul viitor avem deja programată strategia fiscal-bugetară, indexarea pensiilor cu o medie de 4,5% şi un fond de creştere a salariilor pe care îl vom distribui aşa cum am făcut şi în 2014: nu la toată lumea foarte puţin, 2-3%, ci mai degrabă ţintit pe anumite categorii unde decalajele sunt foarte mari', a explicat şeful Guvernului.

El a spus că preferă să targeteze creşterile salariale de anul viitor aşa cum a procedat şi anul acesta cu profesorii debutanţi sau medicii rezidenţi.

'Salarii mari nu cred că are nimeni din zona bugetară, dar cum a fost anul acesta cu medicii rezidenţi, cu profesorii debutanţi, sunt, să zic, nişte priorităţi. Ideea mea este că mai bine banii aceia pe care îi avem îi folosim în mod targetat- nu îi împărţim aşa, 2%, să nu simtă nimeni o îmbunătăţire', a arătat Ponta

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO