1EUR = 4.8430 RON

News

Ponta: Dacă noul Cod fiscal nu va fi aprobat, nu vom avea o nouă lege a salarizării

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seară, că în cazul în care noul Cod fiscal nu va fi aprobat, nu va putea fi aplicată şi o nouă Lege a salarizării, având în vedere că cele două se află într-o strânsă legătură, potrivit Agerpres.

10 aug, 2015 | Agerpres

'Nu. Vă răspund de pe acum: nu. Normal că sunt în strânsă legătură, că sunt legate de bugetul pe care-l vom avea la dispoziţie, în baza prevederilor (noului Cod fiscal - n.r.). Întâi strângi bani prin Codul fiscal şi Codul de procedură fiscală şi după aceea îi cheltui, nu invers', a declarat premierul, întrebat dacă va mai intra în vigoare o nouă lege a salarizării, aflată în fază de proiect, în cazul în care nu se adoptă noul Cod fiscal.

El a explicat că afirmaţiile că salariile tuturor bugetarilor vor fi mărite de la 1 ianuarie 2016 şi acest lucru va duce la un dezastru nu sunt reale.

'S-a spus că de la 1 ianuarie se măresc toate salariile bugetarilor şi o să fie un dezastru. Nu se întâmplă aşa ceva. Legea, aşa cum a fost scrisă de către ministrul Muncii, doamna Plumb, prevede o perioadă de ani de zile de tranziţie. Dacă spune cineva că de la 1 ianuarie se pot mări toate salariile la bugetari, e o minciună. Nu se pot mări. Se pot mări în anumite trepte, în ceea ce lasă spaţiul bugetar în fiecare Lege a bugetului. Dar avem o regulă, avem un sens, adică omul ştie: 'domn'e, nu mai sunt 70 de mii de clase şi de trepte şi de aranjamente'. Asta este regula, şi pe urmă punem pe această regulă, în baza Codului fiscal şi a veniturilor bugetare...Într-adevăr, nu pierde nimeni niciun leu, dar de adăugat se adaugă ani de zile în baza resurselor bugetare', a mai declarat premierul. 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO