1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 35 º

News

Ponta despre ancheta Rompetrol în care ar fi vizat: Sunt invenţii. DNA: Nu confirmăm că există dosar în lucru

Fostul premier a publicat un răspuns pe pagina sa de Facebook, la adresa articolelor apărute astăzi în presă, conform cărora ar fi ţinta unei anchete DNA care vizează ştergerea unor datorii Rompetrol.

06 iul, 2016 | ECONOMICA.net

Premierul Victor Ponta a răspuns, pe contul său de Facebook, acuzaţiilor la adresa sa lansate pe EurActiv.ro, într-un articol care susţine că fostul premier "este vizat de o anchetă a DNA în legătură cu modul în care, printr-o hotărâre de guvern pe care a semnat-o, compania kazahă KazMunayGas a scăpat de plata a 600 de milioane de dolari, datoria istorică a Rompetrol". În articolul respectiv se mai precizează că: "Procurorii DNA au ridicat documentele privind memorandumul de întelegere cu KazMunayGas, conform unor surse guvernamentale". Agenţia de presă Agerpres susţine, pe de altă parte, că a solicitat DNA informaţii legate de acest subiect, iar instituţia i-ar fi transmis că nu confirmă că există dosar în lucru.

Vă prezentăm mesajul postat de Victor Ponta pe contul său de Facebook:

"M-am tot întrebat azi de ce toată Propaganda Securității a reîncălzit brusc ciorba cu mine cercetat pentru ștergerea datoriilor Rompetrol?
Sunt eu atât de important ca să inventezi lucruri care evident sunt complet idioate - cum ar fi că noi am șters vreo datorie deși scrie clar și în lege și în HG că e vorba de vânzarea de acțiuni ale statului; sau că eu negociam în Turcia în 2015 după operație memorandumul semnat în 2013; sau că Guvernul Ponta a șters datoriile care nu mai există din 2010 - motiv pentru care DIICOT a și inculpat niște foști miniștri. Cel mai comic e cu "Ranch-ul" lui Erdogan la care am fost eu, de parcă era vorba de George Bush Jr., iar Turcia și Texas (sau Ankara și Astana) sunt același lucru)!

Nu - de data asta miza nu sunt eu, ci faptul că CEFC (cea mai mare companie privată din China cu investiții de zeci de miliarde în toată lumea) a vrut să cumpere Kazmunaygas (inclusiv Rompetrol) și să investească în amărâta noastra de Românica peste 2 miliarde făcând aici un hub energetic regional!
Iar Securitatea (prin Propaganda lor descoperită) nu vrea să se facă în țara noastră alte investitii decât cele controlate total de ei! Deci e vorba despre bani și politică! Iar de pierdut o să piardă iar... România!"

Pe de altă parte, conform unei ştiri Agerpres, Guvernul răspunde cu promptitudine solicitărilor venite dinspre Parchete, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, întrebat dacă Executivul a primit de la DNA o solicitare legată de informații privind Memorandumul cu KazMunayGas semnat de fostul premier Victor Ponta.

"Nu putem comenta cazuri punctuale, dar Guvernul, ca practică generală, răspunde solicitărilor venite de la Parchete cu promptitudine. Nu e o chestiune politică să o detaliez aici, e o chestiune tehnică între instituții. (...) La orice solicitare, Secretariatul General al Guvernului răspunde. (...) E o chestiune tehnică între SGG și Parchete", a afirmat Iolu.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO