1EUR = 4.8319 RON | Bucureşti 36 º

News

Ponta: Direcţia economică din perioada 2012-2015 trebuie păstrată şi continuată

Fostul premier Victor Ponta consideră că direcţia economică din perioada 2012-2015 trebuie păstrată şi continuată 'cu înţelepciune şi profesionalism'. 

23 ian, 2016 | Agerpres

"Cred că după atâtea confirmări venite atât de la mediul de afaceri intern, cât şi de la instituţii şi experţi internaţionali este clar pentru toată lumea că direcţia economică din perioada 2012-2015 este corectă şi eficientă. Ea trebuie doar păstrată şi continuată cu înţelepciune şi profesionalism!", a afirmat, sâmbătă, fostul premier Victor Ponta într-o postare pe pagina sa de Facebook.

El a precizat că îşi doreşte ca anul electoral 2016 "să nu strice această direcţie" pentru a se păstra "relaxarea fiscală, lipsa inflaţiei, mărirea exporturilor, dar şi a investiţiilor străine directe şi creşterea veniturilor cetăţenilor români din ultimii ani".

"Îmi doresc foarte tare ca anul electoral 2016 să nu strice această direcţie (să nu ne mai manipuleze vreun "insolvent" din presă, care nu plăteşte taxe, vorbind despre "greaua moştenire"; să nu mai vedem populismele cu care în 2015 PNL speră să ajungă la guvernare pe furiş dând găuri în buget, accese de austeritate "băsistă" sau crize ideologice rigide şi inutile cum a fost discuţia despre "salariul minim")! În felul acesta relaxarea fiscală, lipsa inflaţiei, mărirea exporturilor dar şi a investiţiilor străine directe şi, mai ales, creşterea veniturilor cetăţenilor români din ultimii ani se poate păstra!", a adăugat Ponta.

Agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a reconfirmat vineri ratingurile pentru datoriile pe termen lung în valută şi monedă locală ale României la "BBB minus" şi, respectiv, la "BBB", perspectiva asociată pentru ambele calificative fiind stabilă, transmite Reuters.

De asemenea Fitch a reconfirmat ratingul obligaţiunilor guvernamentale româneşti pe termen lung în valută şi în monedă locală, la "BBB minus" şi, respectiv, la "BBB", iar plafonul de ţară al României la "BBB plus". Calificativul pe termen scurt a fost confirmat la "F3".

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO