1EUR = 4.8430 RON | Bucureşti 29 º

News

Ponta: Este important ca cei care lucrează cu fonduri UE să aibă venituri rezonabile

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că este important că salariaţii care gestionează fonduri europene să aibă 'venituri rezonabile', arătând că, în caz contrar, 'oamenii buni' ar pleca în privat sau nu ar fi stimulaţi suficient.

08 ian, 2015 | Agerpres

'Este important ca cei care lucrează cu fonduri europene să aibă venituri rezonabile din trei motive. În primul rând pentru că vrem să angajăm oameni cât mai buni, altfel pleacă în privat. În al doilea rând le cerem integritate şi e foarte important acest lucru şi în al treilea rând stimularea pentru a atrage fonduri europene. (...) Dacă nu ai un nivel de salarizare cât de cât stimulativ se întâmplă ceea ce s-a întâmplat în 2008, 2009, 2010, 2011 - cei buni au plecat în privat şi au rămas cei răi. În diverse sensuri cei răi', a spus Ponta.

Premierul a spus că acesta a fost un subiect pe care l-a discutat şi cu preşedintele Klaus Iohannis.

'I-am confirmat domnului preşedinte Iohannis astăzi când discutam despre asta că orice angajat din autorităţi de management şi din organisme intermediare are un salariu mult mai mare decât preşedintele, primul ministru sau miniştrii. Noi o să rămânem cam cei cu salariile cele mai mici', a susţinut primul ministru.

Afirmaţiile premierului au venit în contextul în care jurnaliştii l-au întrebat pe ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, de ce salariile angajaţilor de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) au crescut cu 60%.

'Este vorba de aproximativ 4.800 de angajaţi. Există o ordonanţă promovată anul trecut de Ministerul Fondurilor Europene conform căreia ar trebui să aliniem salariile tuturor angajaţilor care gestionează fonduri europene. Angajaţii de al APIA nu au beneficiat de o mărire de salariu de 85%, aşa cum spunea ordonanţa, ci doar de 60%. Deci există încă o diferenţă între APIA şi Ministerului Fondurilor Europene pe organisme intermediare, dar cred că este suficientă pentru momentul acesta', a explicat Constantin.

El a precizat că banii vin de la bugetul de stat, dar bugetul MADR nu a fost suplimentat la capitolul salarii.

'Bugetul MADR pe zona de salarii nu a fost suplimentat, ci a existat o economie pentru că angajaţii de la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale beneficiază de plata salariilor din asistenţă tehnică', a adăugat Daniel Constantin.

Pe subiect a intervenit şi ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

'Acest efort bugetar pentru salarizarea la structurile intermediare pe politică de coeziune nu afectează bugetul de stat. (...) Întreaga sumă se decontează de către Comisia Europeană', a spus Teodorovici.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO