1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 12 º

News

Ponta: Fac apel la PNL pentru salvarea USL

Zi decisivă pentru România. Premierul Victor Ponta a lansat un nou apel către PNL de a salva proiectul politic numit "Uniunea Social-Liberală" şi de a rămâne în Guvern, precizând că doreşte să transmită acest mesaj înaintea şedinţei liberalilor, de marţi seara.

25 feb, 2014 | RomaniaTV.net

Tot marţi, parlamentarii PSD s-au întâlnit în şedinţă de urgenţă pentru a gândi o nouă majoritate politică în cazul ruperii USL. PSD negociază cu UDMR şi minorităţile formarea noului cabinet Ponta, informează România TV. Din Austria, Crin Antonescu anunţă că nu demisionează de la şefia Senatului.

"În calitate de şef al Guvernului României, e de datoria mea să fac încă un apel către partenerii şi colegii mei liberali, un apel de a salva proiectul politic numit Uniunea Social-Liberală, de a continua proiectul comun de guvernare. Fac acest apel în condiţiile în care am avut curaj, când eram în opoziţie, pentru a construi unul dintre cele mai importante proiecte politice pe care România le-a avut după 1989", a spus Ponta.

Ponta: Cred că o decizie de a rupe USL e o decizie greşită

"USL are două obiective. Acestea sunt: lupta contra regimului Băsescu, cu tot ce înseamnă acest lucru şi capacitatea de a guverna România împotriva nedreptăţilor făcute de Băsescu. Cred că o decizie de a rupe USL e o decizie greşită, după ce am luptat atât în opoziţie, după ce am guvernat bine, am candidat împreună. Cred că obligaţia noastră este de a rămâne împreună. Traian Băsescu şi regimul său există încă", a spus premierul Victor Ponta.

Ponta: Orice se va decide azi, mâna mea rămâne întinsă către liberali

"Vreau să numesc în funcţie pe toţi liberalii pentru funcţiile stabilite împreună. Nu doresc şi nu vom revendica nici o funcţie ce aparţine liberalilor. Dar, orice se va decide azi, mâna mea rămâne întinsă către liberali", a mai spus Ponta.

Tot astăzi, de la ora 19.00, Delegația Permanentă a Partidului Național Liberal se va reuni în ședință pentru a decide dacă ies de la guvernare sau rămân alături de PSD.

Parlamentarii PSD au calculat astăzi pe câte voturi contează pentru a-şi trece un nou Guvern. În paralel, se poartă negocieri cu UDMR şi minorităţi pentru o super-majoritate. Potrivit unor surse politice, citate de România TV, maghiarilor le-a fost oferit un post de vicepremier.

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, consideră că, în situația în care liberalii vor decide ieșirea de la guvernare, Crin Antonescu ar trebui, "dacă ar avea onoare", să își prezinte demisia din funcția de președinte al Senatului.

În replică, președintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat marți că nu intenționează să demisioneze din funcție, adăugând că nu "învață onoarea" de la liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu.

Între timp, liderul grupului parlamentar al minorităților naționale, Varujan Pambuccian, a declarat marți că el și colegii săi nu își doresc să se afle în zona guvernamentală, subliniind că va susține din punct de vedere parlamentar Guvernul, oricare ar fi el.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a spus că Uniunea este dispusă să discute despre intrarea la guvernare alături de USD, dar acest discuţiile nu pot fi începute decât după ce USL îşi va înceta oficial existenţa, lucru de care Kelemen nu s-a arătat a fi foarte sigur.

Citeste mai mult pe RTV.NET

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO