1EUR = 4.8314 RON | Bucureşti 21 º

News

Ponta: Guvernul trebuie să propună Parlamentului proiectele privind amnistia fiscală pentru pensionari şi mame

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că este de datoria Guvernului să înainteze spre dezbatere şi adoptare proiectele de lege privind amnistia fiscală în cazul pensionarilor ale căror pensii au fost greşit calculate şi li s-a cerut returnarea unor sume şi al mamelor care au încasat bani în plus la indemnizaţia de creştere a copilului din cauza unor erori de calcul.

19 aug, 2014 | Agerpres

'Astăzi, Ministerul Muncii, apropo de funcţionari care greşesc şi după aceea plătesc oamenii, aveţi cele două proiecte de lege prin care propunem Parlamentului acordarea acelei amnistii fiscale şi pentru pensionari şi pentru mamele care au primit indemnizaţii acum în urmă cu mai mulţi ani. Din 2007 încoace a găsit Curtea de Conturi unde sunt marile probleme(...) Eu cred că e datoria Guvernului să facă această propunere şi, dacă Parlamentul o va adopta, trebuie să dăm un mesaj către aceşti oameni să nu intre în panică, să nu comită gesturi extreme şi să nu creadă că toată viaţa li se termină din cauza unor funcţionari care nu şi-au făcut bine treaba', a declarat premierul Victor Ponta, în cadrul şedinţei de Guvern de marţi.

Premierul Victor Ponta i-a cerut, pe 1 august, ministrului Muncii, Rovana Plumb, să lucreze la un proiect de lege prin care să fie amnistiaţi pensionarii cercetaţi pentru nereguli în întocmirea dosarelor de pensie.

'Doamna ministru Plumb, vreau până la următoarea şedinţă de Guvern, până începe Parlamentul să lucreze, să veniţi cu un proiect de act normativ prin care să găsim o soluţie de amnistie pentru pensionarii care, din diverse motive, trebuie să dea acum nişte bani înapoi. Mi se pare cumplit faptul că se sinucid oameni pentru lucruri care s-au întâmplat în trecut. Sunt chemaţi acum să-şi vândă casele (...). Cred că aşa cum am putut să facem pentru funcţionari publici sau pentru alte categorii, cred că avem obligaţia să facem pentru pensionari. Faptul că au trebuit să se întâmple nişte nenorociri... oameni care au fost citaţi pe la diverse instituţii, este un lucru regretabil şi vreau să veniţi cu un proiect de lege, eu îl voi susţine în Parlament şi sper că tot Parlamentul să înţeleagă că e vorba de un efort mic şi de un ajutor pentru cineva care, sigur, probabil a greşit, dar nu cred că a făcut-o ca să se îmbogăţească', a afirmat premierul la începutul şedinţei de guvern de la începutul lunii august.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO