1EUR = 4.8351 RON | Bucureşti 33 º

Finanţe şi bănci

Ponta: În 2014 salariul minim poate fi de 1.000 de lei dacă scad salariile mari din sistemul bugetar

Premierul Victor Ponta a spus, marţi seară, că noua lege a salarizării, în 2014, trebuie să prevadă majorarea salariului minim de la 850 la 1.000 de lei, dar a precizat că acest lucru nu va fi posibil fără diminuarea veniturilor bugetare ale celor cu salarii mari.

14 aug, 2013 | Mediafax

"Îmi doresc foarte mult ca: salariul minim să crească la 1.000 de lei în zona bugetară, salariul maxim să fie la 7.000 de lei, vorbim de bugetul 2014, şi în cadrul acestui fond de salariu ordonatorul de credite să aibă mult mai mare flexibilitate de a avea o cotă a salariului fixă şi o cotă pentru performanţă, pentru că acum îi plătim pe toţi la fel", a spus Ponta.

El a precizat că nu se poate aplica această măsură în practică dacă salariile mari din zona bugetară nu sunt reduse.

"Ar fi bine să dăm la toţi, dar dacă nu-i aduci pe cei cu salarii mari mai jos, şi 7.000 de lei - 8.000 de lei mi se pare un salariu rezonabil pentru zona bugetară, n-ai cum să le creşti la ceilalţi", a explicat Ponta.

El a subliniat că preşedintele ţării şi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului ar trebui să beneficieze de salarizarea maximă, iar ceilalţi bugetari să aibă salarii situate sub nivelul acestora.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO